Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Ringsakergallaen: Nok en vellykket galla i Ringsaker.Foto: Jenny Marie Sveen
 
Gallasyre om Ringsakergallaen
Det er bare å glede seg sammen med hele Ringsaker og ikke minst Hamar Arbeiderblad, som etter nok en vellykket Ringsakergalla er i den syvende himmel.

Publisert: 28.jan.2019 14:25
Oppdatert: 29.jan.2019 08:37

Undertegnede har ingen problemer med å forstå at en galla hvor man slår seg litt på brøstet, og hyller helter innen ulike sjangere i kommunen kan være kjempegøy. Men det jeg har litt mer enn middels problemer med er at et slikt arrangement trekkes frem som om det var noe nyskapende, spennende og «viktig» for en kommune.

Ærlig talt, når en seriøs avis som Hamar Arbeiderblad skriver at Ringsakergallaen var på alles lepper dagen derpå, så må de nok mene de leppene som eventuelt var tilstede under arrangementet. Hadde det ikke vært for at lokalavisa tydeligvis har lagt sin elsk på dette arrangementet, og hauset det opp til uante høyder, ville ikke en halv prosent av leserne brydd seg katta om Ringsakergallaen.

Nå høres jeg sikkert både bitter, innesluttet og misunnelig ut. Men med hånda på hjertet kan jeg si at det ikke medfører riktighet. Denne lille meningsytring er heller ikke et forsøk på å «devaluere» Ringsakergallaen for de som finner den interessant og nyttig for kommunen sin.

Jeg unner faktisk Ringsaker alt det flotte de får til, og har ingen problemer med å si at mye av det de gjør og har gjort er imponerende samt enkelte ting sågar et eksempel til etterfølgelse. Men kjære HA, Hamar trenger ingen gallakopi fra Ringsaker. Til det ville et slikt arrangement være både for betydningsløst og kostbart.

Vi har andre arrangement på Hamar som etter min mening gir mye mer glede og effekt for byens innbyggere enn en «Galla» etter mal fra Ringsaker, som har sin galla etter mal fra Idrettsgallaen.

Det er ikke veldig lenge siden Hamar Arbeiderblad satte fokus på at Hamar kommune arrangerte et næringslivsseminar i forbindelse med den store konserten på Stortorget. Det var da viktig å gjøre et poeng av at deltagerne på seminaret fikk «gratisbilletter» til konserten. Den årlige konserten på Stortorget er blitt en av flere gode omdømmebyggende arrangement i Hamar, og det er slike ting som må på plass hvis man skal klare å få samlet beslutningstagere i næringslivet under samme tak. Det er på slike arenaer man kan «selge» inn Hamar som «vælas navle», samt få vist frem den flotte byen vår. At seminaret i tillegg er god butikk, er heller ikke å forakte.

Hvor vil jeg så med denne «avsporinga»? Jo, jeg lurer på hvorfor det ikke er en halv setning i HA om hvor mange som «gratisbilletter» som ble delt ut til Ringsakergallaen, og hvor mange betalende var det? Hva var for eksempel de totale kostnadene for Ringsaker kommune i forbindelse med arrangementet?

I det a-ha dro ut siste strømkabel fra anlegget sitt på Stortorget, så våger jeg påstanden om at mange allerede da fikk forventningssommerfugler i magen – og tenkte jeg gleder meg allerede til neste år.

Hvor mange fikk til sammenligning samme følelse etter den fantastiske Ringsakergallen? Ja, hvis man ser bort i fra kultursjefen som sikkert gleder seg til neste gang «kjole og hvitt» skal hentes ut av skapet.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HEIA HAMAR: Remo Martinsen.
FOTO: FRANK BRANDSÅS
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke