Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Nyttårstale: Statsminister Erna Solberg (H) holdt sin nyttårstale i statsministerboligen, og apellerte til tillit.
 
Galt. Jeg har ikke lenger tillit til henne
Etter nyttårstalen: Vi bygger ikke en sikrere fremtid ved å bygge murer rundt oss selv for å ta vare på våre rikdommer og vårt økonomiske forsprang.

Publisert: 02.jan.2017 14:55
Oppdatert: 02.jan.2017 15:17

Statsminister Erna Solberg sa i sin nyttårstale at «Vi har tillit til hverandre» Det er galt. Jeg har ikke lenger tillit til henne. Det er vanskelig å ha tillit til politikere som ikke er i stand til å stå opp for solidaritet, rettferdighet og rett.

Vi har lagt bak oss et år hvor Norge har stengt grensene for flyktninger og asylsøkere. Regjeringen har lyktes i å endre Norges politikk på dette feltet til å bli en av de strengest i Europa. Dette er en villet politikk, og er en seier for regjeringen og det store flertallet på Stortinget som slutter opp om dagens innvandring og asylpolitikk.

Internasjonalt har 2016 vært et år med mange konflikter/kriger som har gitt stadig flere grunner til å forlate sine hjem og søke trygghet andre steder. Dette gjør utviklingen i Norges politikk og resultatene av den, enda mer brutal.

Høyre og Frp gjennomfører endringene av norsk asylpolitikk godt hjulpet av et nesten samlet norsk storting. Den utløsende faktoren var 30.000 asylsøkere og flyktninger som kom til Norge i 2015. Dette ble sett på som et altfor stort tall til at Norge kunne håndtere det og man fryktet for velferdsstaten, barnas fremtid, islamiseringen og hva dette kunne gjøre med norsk kultur. Derfor stengte man døren, uten å ta seg tid til å vurdere hva dette på sikt vil gjøre med vårt samfunn.

Deler av det norske folk synes å tro at en slik politikk som regjeringen nå fører er med på å trygge den norske velferdsstaten og sikre fremtiden. Dette er galt. Vi bygger ikke en sikrere fremtid ved å bygge murer rundt oss selv for å ta vare på våre rikdommer og vårt økonomiske forsprang. Den globale utviklingen med stadig tettere bånd mellom kulturer, nasjoner og mennesker vil gjøre det umulig å opprettholde den skjevfordelingen av verdens forbruk og ressurser som vi har i dag. Det å tro at vi kan fortsette en politikk hvor vi prøver å sette våre egne interesser først, er lite gjennomtenkt og undergraver vår egen sikkerhet og velferd.

Norsk politikk var bygd på en grunnvoll hvor flertallet viste en vilje til å omfordele og utjevne de økonomiske forskjellene mellom landsdeler, by og land, økonomiske klasser, kvinner og menn. I noen grad har vi lykkes og dette har gitt grunnlag for den velstandsutvikling vi har hatt. De siste årene har denne utviklingen snudd og vi er i ferd med å få større forskjeller og et samfunn som i stadig større grad blir delt mellom de som er innenfor og de som blir stående på utsiden.

Vi har politikere som ikke er i stand til å håndtere 30.000 asylsøkere uten å måtte gi slipp på sentrale verdier som rettferdighet, menneskelighet og solidaritet. En streng (les umenneskelig) flyktningpolitikk i Norge skal sørge for at flyktningene blir så nært opprinnelseslandet som mulig. Da er det lettere for flyktningene å vende hjem når forholdene er blitt bedre.

I følge FN er den største flyktninggruppen i verden i dag palestinerne, mange av de har vært flyktninger i flere generasjoner. Hva gjør regjeringen for å hjelpe de hjem? Er det et slikt tidsperspektiv flyktninger som blir tvunget til å være i nærområdene må forholde seg til?

Mer enn 4.000 flyktninger fra forskjellige land druknet i Middelhavet i år under forsøk på å nå Europa. Strømmen av flyktninger er fortsatt stor, men nesten ingen slipper inn i Norge. En seier for vår politikk sier regjeringen, jeg sier det er et svik ovenfor mennesker i nød og et nederlag for vår evne til å videreføre verdier vi har vært stolte av. Er det rart tilliten til politikerne er borte?

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Svein Ørsnes - Tante Gerdas

Original bildetekst:
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke