hacklink
18. sep
 
Gamle gamper i solnedgang
På vegne av Arbeiderpartiet flagger listekandidat Yngve Haugstveit i HA 26. juni, miljøbelastninger ved jernbanetraseene H2/H5.

Publisert: 05.jun.2015 04:00
Oppdatert: 05.jun.2015 09:04

Østbyen, Briskebyen, Disen, Børstad gård og øko-området vil bli rasert. I tillegg ser han en kjempestor stasjon under bakken, diesellukt fra Rørosbanen, vansker ved Vangsvegen.

Uten videre sprer Haugstveit og Ap hele møkkakjelleren utover Storhamar, hvor belastningene bare vil bli «moderate». H1-trasen er eneste mulige løsning, ut fra det vi vet i dag! sier Haugstveit. Han nevner ikke byens sentrum med ett ord.

Hva vet vi i dag, Haugstveit? Jo, pengesekken og dårlig tid er Aps eneste argumenter. Aps Jan Bråten, sier i et tidligere innlegg følgende som viser hvor liten omtanke Ap har for ungdommens, Koigen:

- Vi må forte oss, ellers vil pengesekken forsvinne til Ringeriksbanen, H1 er eneste alternativ, ungdommen kan jo bare bygge ut Koigen på utsiden av sporene.

Vi vet at nåværende stasjon er sprengt. Vi vet at musikkpaviljongen i Strandgateparken ble revet på grunn av togtrafikk, særlig trege og lange godstog. «Fare for vårflom», skriver HA her om dagen og viser et bilde av fjorårets oversvømte undergang ved brygga, med en bil stående fast i vannmassene. Lokaldemokratiet har levd med oversvømte underganger, fem stykker, i alle år. Uten å mukke.

Haugstveit vet at adkomst til og fra brygga stopper opp. Når parkeringen på brygga innstilles, invaderes boligområdene. Vi vet at en dobbeltsporet jernbanebru over brygga ikke er forenlig med områdets behov for rekreasjon. Høgskolelektoren Haugstveit vet at klaprende tog over hodene våre vil rive opp fellesskapet og skape avstand. Beboerne i området vet at Erichsen-villaen på Høyensalsodden er en av Hamars eldste og største gjenværende trebygninger, med 150 år gamle eiketrær, som forteller dem hvem de er.

Vi vet at Hamar, Mjøsa og stranda hører sammen. Vi vet at AP vil selge dette arvesølvet. Vi vet at det vil komme en høy betongmur på Koigen, som beskyttelse mot 200-årsflom. Vi vet at Koigen vil bli et anleggsområde og lagringsplass i flere år. Vi vet at en 30-40 meter bred koloss skal pløye seg videre gjennom boligområdene utover Storhamar. Hva mer er det å vite, Haugstveit?

Det blir aldri fred i Hamar før vi hviler i noe som er større enn pengene og oss selv. Vi kan kalle det miljø, miljøhensyn og omtanke for hverandre. Hvordan kan det noensinne bli fred sålenge byens sosialdemokrater vil tvinge århundrets tyngste miljøinngrep på Hamar Sentrum? Aps Thomas Langeland Jørgensen sier til HA 29. mai, at partiet er tuftet på frihet, rettferd og fellesskap. Ikke verdt avispapiret.

Det ble gjort en feil i 1890. Den er erkjent, både da og nå. Byens fellesskap kan ikke leve med verken H1 eller H5 etter 2024. Skulle også H2 dette ut, står en tilbake med «nøytrale» H6, øst for byen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke