hacklink
17. sep
 
Gamle og nye professorer
Etter nyttårsfeiringen i Köln.

Publisert: 14.jan.2016 04:00
Oppdatert: 14.jan.2016 10:14

I «gamle dager» var professorene ofte utsatt for å bli karikert. De hadde gjerne rare briller, og de gikk med annerledes hatt. Og i folks øyne ble de ansett for å gå med så «rare» tanker – allmenheten tenkte så annerledes.

Hva så med dagens? For eksempel Hajo Funke, ifølge Aftenposten tysk professor ved Freie Universitet i Berlin. Han er ekspert på høyreekstremisme og antisemittisme i Tyskland. Etter innvandrermenns overgrep mot kvinner i Köln, sier han følgende:

«Det vil ha stor betydning hvor effektivt politiet klarer å hindre slike skamfulle angrep på kvinner. Politiet gjorde ikke jobben sin.» Javel, kvinner og menn var altså ute på byen nyttårsaften, i det vanligvis rolige Köln. Da mennene, tydelig innvandrere, begynte å «tafse» på kvinnene på stedet. Og i stort antall, så mange som 650 menn blir hentet inn av politiet etter tumultene. Det bemerkelsesverdige er, at samme skjer på samme tid, i andre tyske byer.

Om professoren var politimann, hvordan ville han opptrådt «for å hindre slike skamfulle angrep på kvinner», der tusenvis mennesker var samlet, i fredelig hensikt? Sannheten er jo at han ikke ville kunne hindre en eneste kvinne i å bli antastet? For hvordan plukke ut menn med onde hensikter og forkvaklet moral før de tafser?

Noe av det samme: Nylig var en selvmordsbomber årsak til mange drepte og sårede på det mest kjente turiststedet i Istanbul. Rapporteringen derfra er entydig: Hvorfor klarer ikke politiet å avverge, igjen?

Sannheten er at det er helt umulig å hindre at en person med onde hensikter, å begi seg inn i menneskemengder med eksplosiver på kroppen under klærne, i ryggsekk eller med seg på motorsykkel. Og det er umulig å avsløre vedkommende på forhånd, om han var slu nok.

Dessverre er det ikke bare professorer som tenker slike tanker i dag. Mange lener seg til den håpløse tanken, at politiet skal være i stand til å håndtere alt, holde samfunnet farefritt. Mens det for myndigheter er så godt som en umulighet å avverge terrorisme på forhånd.

Akkurat som tafsing på kvinner. Dette, bare for å vise sin respektløshet overfor kvinner uten burkha?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke