hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Gammel gubbe om jernbanen

0
Publisert: 21.mai.2015 04:00
Oppdatert: 21.mai.2015 07:33

Vi er så heldige i vår «gubbegruppe» at vi har personer med høg kompetanse på viktige samfunnsområder. Ole R. Østby er en av dem. Tunellekspert og prosjektleder i veisektoren gjennom mange tiår. Han har sagt mye vettugt både i vår gruppe og i HA om trasevalg for utbygging av jernbanen forbi Hamar. Han bør lyttes til i det han sier i HA 18.5. om jernbanesporet videre fra Hamar til Lillehammer: «Passasjergrunnlaget mellom Hamar og Lillehammer er betydelig mindre enn mellom Hamar og Oslo, og det vil i en nøktern framtid klare seg med justert enkeltspor med forbikjøringsstrekninger nord for Hamar. Enkeltsporet kan følge dagens spor gjennom Hamar, ikke ute i Mjøsa, men på slak kurve over Åttemetersplanet og bak Ericksenvillaen. Og Strandgateparken kan utvikles under brua helt til Mjøskanten». Dette er et fornuftig og godt faglig begrunnet forslag. Vi unngår da en stygg og naturødeleggende jernbanebru over Hamarbukta og deler av Koigen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke