hacklink
18. sep
GAZA: Et bolighus ødelagt av granater i Deir El-Balah på Gazastripen for en uke siden. Men det er vanskelig å få oversikt over det som skjer, skriver artikkelforfatteren.FOTO: IBRAHEEM ABU MUSTAFA
 
Gaza - hva skal man tro?
Midtøsten-krigen: Det er ikke lett å danne seg et bilde av det som egenetlig skjer i Gaza.

0
Publisert: 23.jul.2014 09:26
Oppdatert: 23.jul.2014 09:26

Det er vanskelig å danne seg et bilde av hva som er sannhet av det som skjer i Gaza nå, med så mange motstridende opplysninger som serveres i våre og utenlandske medier. Vi får høre at ingen verken kommer inn eller ut av Gaza. Men i et intervju med Erik Fosse 21.juli ble det sagt at han kom fra Gaza. NRK-reporter Jan Espen Kruse var i Gaza natt til søndag, men ute igjen søndagen.

En VG-journalist er også i Gaza, og han intervjuet Mads Gilbert på sykehuset hvor han holder til. Mads Gilbert, som har proklamert at blodet flyter der hvor han er, viste VG-reporteren rundt om i sykehuset. Underlig nok ble det ikke vist mer enn to pasienter på sykehuset. Et barn i en seng i et rom og en mann på intensiven. Dette finnes på VG-nett. Hvorfor kunne han ikke vise oss at det er så fælt som han har proklamert? Noen resultat av blodbad har propagandamaskinen til terroristene enda ikke klart å servere. Men de ynder å vise fram barna de bruker som skjold for sine feige soldater, som ofte opptrer i sivilt, og hvor disse også blir oppgitt som sivile når de blir drept.

Flere observante skribenter har fortalt at det er blitt servert bilder fra Syria og fra den forrige Gazakrigen, og oppgitt at disse er fra dagens kamp. Hvis så er tilfelle, hvorfor trengte de disse bildene nå? Kunne de ikke finne noe som var ille nok på Gaza nå? Vel, hva skal man tro? Børge Brende sa i NRK kveldsnytt 21. juli at angrep på sivile er hjerteskjærende, og at en må forholde seg til internasjonalt regelverk. Vel, jeg kunne godt vært enig med ham om dette, hvis det ikke var for at det bare gjaldt for Israel. Jeg har ikke hørt hverken Børge Brende eller noen annen som har uttrykt det samme, og krevd det samme av araberne på Gaza, Vestbredden, Libanon eller av andre som angriper Israel. Jeg for min del synes det er like hjerteskjærende uansett hvilke barn det er som lider, Ikke bare de som Hamas utnytter.

Er det ikke snart på tide at alle som heier på terroristene, og som sponser dem med milliarder av norske skattepenger, forstår hva slags ødeleggelser de er med på for Gazas øvrige befolkning? Hvorfor forstår de ikke at det er all støtte og pengegaver som gjør at Hamas kan fortsette å underkue folket og terrorisere Israels innbyggere? Forstår de ikke at Israel ikke kan leve med et regn av raketter over sivilbefolkningen hver eneste dag? Israel har sagt at den dagen ingen angriper dem, er det fred. Men dette passer nok ikke hverken boikotterne eller sponserne, ser det ut til. At mange tusen arabere mister sin hardt tiltrengte inntekt fra arbeid som Israel skaffer dem, bryr de seg heller ikke om. Så, skal vi da kunne tro at de har medynk med disse, slik som de gir uttrykk for? Hva skal man tro?

I HA 16. juli sier Belal Omar fra Gaza det er grusomt å se hvordan tusenvis av barn blir traumatisert og ikke får sove om natten fordi de er redd for bombeangrep. Dette er selvfølgelig grusomt. Og det er akkurat dette som skjer med israelske barn, hele året, hvert eneste år. Han sier også at rundt midten av 80-tallet var det rolig og fredelig mellom Israel og Palestina. Vi levde sammen og kunne reise fritt rundt, tiltross for at det bare noen år i forvegen hadde vært blodbad og massakrer, sier han. Da er det greit å tenke på at da var det Israel som holdt orden i Gaza. Kan ufreden ha kommet med Hamas og PLO? Ja, hva skal man tro, hvis man ser bort fra propagandaen og tenker selv?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke