Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
s
 
Generasjonskløft i jernbanesaken

Publisert: 14.nov.2016 17:40
Oppdatert: 14.nov.2016 17:48

En ny meningsmåling fra Sentio viser at det er et stort flertall for dobbeltspor forbi Vikingskipet framfor Vest med kulvert. Det mest oppsiktsvekkende er generasjonskløften som viser at yngre og middelaldrende vil ha Øst, mens eldre vil ha Vest.

Torsdag publiserte Nåelleraldri en ny meningsmåling om dobbeltspor gjennom Hamar på aksjonens Facebook-side. I etterkant er målingen omtalt i Hamar Dagblads nettutgave, og i Hamar Arbeiderblads leder på mandag. Den aktuelle meningsmålingen er foretatt av Sentio, over samme lest som Hamar Arbeiderblads tidligere måling mellom Øst og Vest med kulvert.

I Hamar Arbeiderblads leder mandag omtales målingens resultat som et knapt flertall for Korridor Øst. Ifølge HA er den viktigste konklusjonen den samme som ved HAs forrige måling, at Hamar er en delt by i jernbanesaken.

Det kan nok diskuteres om 45 prosent for Øst mot 35 prosent for Vest med kulvert er et knapt flertall, og i hvilken grad det kan kalles en delt by, slik HA skriver i lederen. Hvis vi skal snakke om en delt by så er det generasjonsforskjellene som er mest framtredende.

Den største forskjellen er at yngre og middelaldrende vil ha Øst, mens eldre vil ha Vest. Og så kan man sikkert diskutere når man er middelaldrende og når man er eldre. Tallene er imidlertid krystallklare med 52 prosent oppslutning om Øst i gruppen 50 år og yngre, mot 25 prosent for Vest med kulvert. I gruppen over 50 år er det 45 prosent for Vest med kulvert mot 34 prosent for Øst.

Jeg mener det er viktig at denne generasjonskløften kommer opp i dagen og diskuteres åpent. Min vurdering er at generasjonsforskjellene påvirkes av at den eldre generasjonen har vokst opp med at strandsonen ble brukt til industri og transport. Yngre og middelaldrende har vokst opp med at strandsonen er til for rekreasjon og et godt bomiljø. Nåelleraldri er en aksjon som i hovedsak ble startet av lokale patrioter i gruppen 50 år eller yngre.

Videre er det relevant å spørre om det er den eldre generasjonen, eller de yngre og middelaldrende, som står nærmest kommende generasjoners foretrukne bruk av Hamar sentrums strandsone. Det betyr ikke at en stemme fra de over 50 betyr mindre, men det er relevant å diskutere hvordan vi skal forholde oss til denne generasjonskløften.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke