Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Get your facts straight

0
Publisert: 25.mar.2015 04:00
Oppdatert: 25.mar.2015 07:03

Forkjemperne for en rasering av strandsonen og representanter fra Arbeiderpartiet hadde sårt trengt et debatt- og retorikkurs i Unge Høyre. Noe av det første man lærer er at man må holde seg til argumentene, slik at man virker troverdig og at det gir et helhetlig bilde.

«Man må utrede H1 for å få på det rene at man debatterer de samme konsekvensene», kommenterte ordførerkandidat Einar Busterud på bildene «aksjonsgruppa», eller folkeaksjonen som de faktisk heter, av hvordan H1 vil ramme byens vakreste områder. At tilhengere av H1 er enig i utspillet er ikke særlig overraskende. Det som er overraskende er dobbeltmoralen når det kommer til utredningen av H2.

For det første, er det ikke et argument at H2 vil ramme mange boliger, dersom man ønsker en utredning av H1. Alle har et nært forhold til sitt eget hjem, og jeg har dyp forståelse for at ingen vil miste det. Det er imidlertid sånn at H1 også vil ramme mange boliger. At man derfor legitimerer trasévalget langs mjøskanten fordi H2 vil ramme boliger, er dermed ikke gyldig. Det vil også H1. Arbeiderpartiet vil da svare at «Jammen den skal jo legges i tunnel etter at traséen har passert bryggeriet». At Ap videre i neste setning argumenterer for at H2 ikke er mulig, blir svært forunderlig. Tunnelen kan åpenbart bare bygges så lenge den går der Arbeiderpartiet ønsker at den skal gå.

For det andre, er det svært påfallende at tilhengerne av en rasering av strandsonen roper høylytt at man ikke kan bruke illustrasjoner av hvordan konsekvensene av H1 vil se ut, uten at man utreder. Det er helt betimelig at man ønsker å få en nøyaktig beskrivelse av hvor j*velig det kommer til å se ut. Da kan man imidlertid ikke påpeke at H2 er et luftslott og at den ikke trenger å utredes. Dette har vi forkjempere for å bevare strandsonen opplevd flere ganger. H1 skal utredes hit og dit, nord og sør, men når det kommer til H2 holder det med «antagelser», «synsing» og føleri. Makan til dobbeltmoral skal man lete lenge etter.

Historien kommer til å dømme forkjemperne for en rasering av strandsonen på samme måte som vi i dag fordømmer de som ønsket å legge E6 i Strandgata. De som roper at «jernbanen har alltid gått der den i dag går, og skal gå der» har faktisk så grått hår at det ikke skulle forundre meg om det er de samme menneskene. Ungdommen har hittil vært svært tydelig i sin sak, at vi ikke ønsker H1. Vågal som ungdommen er, har vi til Arbeiderpartiets store fortvilelse, faktisk ønsket oss H2. Det er oss det går utover, og dersom ikke vi skal lyttes til, er det et stort svik.

leder Hedmark Unge Høyre og listekandidat for Hamar Høyre

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke