hacklink
18. sep
 
Gi barna en god oppvekst

Publisert: 05.jul.2019 15:19
Oppdatert: 05.jul.2019 15:24

Kjære kommunepolitiker.

Hvordan kan du unngå at barn vokser opp i fattigdom i din kommune? Hvor høy er sosialhjelpssatsene og hvilke tilskuddsordninger tilbys?

Å gi barn og unge en god oppvekst er en svært god samfunnsinvestering. Som lokalpolitiker kan du bidra ved å:

Gi sosialhjelp slik at det er mulig å leve et anstendig liv

Hold barnetrygd utenfor når sosialhjelp regnes ut

Sørg for alle bor trygt

På landsbasis vokser mer 100. 000 barn opp i lavinntektsfamilier, og i Hedmark om lag 4.000. Det betyr at mange ikke har råd til skolefritidsordning, fritidsaktiviteter eller bursdagsgaver. Fattigdom bidrar til at mennesker holdes utenfor, og dette får uheldige konsekvenser for både foreldre og barn. Ingen barn får det bedre ved å vokse opp i utenforskap og øker selvsagt risikoen for et vanskelig voksenliv.

FO Hedmark organiserer sosionomer, barnevernspedagoger, vernepleiere og velferdsvitere. De er ansatt i hjertet av kommunale velferdstjenester. Vi har verdifulle erfaringer om hva som fungerer godt og hva som kan bli bedre. Ta gjerne kontakt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke