Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Fotball: Fart jublet over at plassen i 1. divisjon var reddet 30. oktober i fjor.Foto: Pål Jacobsen
 
Gi børspoeng også til Fart-damene!
Jeg registrerer at HA ikke gir børspoeng til alle spillerne på Farts damelag, men klarer å gi børspoeng til alle spillerne på HamKam og Brumunddals A-lag for herrer. Her må HA skjerpe seg.

Publisert: 19.apr.2017 12:40
Oppdatert: 19.apr.2017 12:50

Fart kvinner spiller i tillegg i 1. divisjon, noe som i mine øyne er høyere i divisjonssystemet enn 2. divisjon menn avdeling 1, der HamKam og Brumunddal spiller for tiden.

Det er utrolig mye positivt som skjer i lokalfotballen nå, med flere lag som ser ut til å gjøre det bra og på veg oppover i divisjonssystemet (HamKam mot 1.divisjon og Løten mot 3.divisjon).

Avisa Østlendingen har blant annet sin egen fotball prodcast, som bidrar til å gi et fint innblikk i hva som rører seg i lokalfotballen. Dette gir igjen tilvekst til noe mer å prate om enn vær og vind på den lokale nærbutikken, enten du handler på Joker i Ådalsbruk eller Spar-butikken i Vang.

Undertegnede har opphav fra Tromsø. Der klarer den lokale avisa Nordlys å gi byens ledende kvinnelag Fløya, alle spillerne poeng på børsen. Da bør HA ta seg bryet med å gi Fart kvinnelag børspoeng til samtlige kvinner som har spilt lenge nok i kampen. Dette er viktig for interessen og engasjementet i lokalfotballen generelt og kvinnefotball spesielt.

Man kan jo trekke sammenligning med at man ikke gir barneskoleelever karakterer, men venter til de begynner på ungdomsskolen. Jeg tror både barneskoleelever og kvinner som spiller fotball, er robuste nok til å bli vurdert etter karakternivå på skolen og fotballbørspoeng etter en fotballkamp. Dette vil kunne føre til at det blir litt stas å gi litt ekstra innsats om man blir belønnet med høy score, og en tilbakemelding om at man må øve mer til neste helg når man ikke gjør det så bra. Men ikke å bli vurdert i det hele tatt, det er ikke bra for noen. Hvilken selvrespekt gir vi dem som driver med kvinnefotball, dersom de ikke blir tatt like mye på alvor som herrefotballen.

Dersom Fart kvinnelag blir funnet verdig til å bli vurdert på fotballbørsen med samtlige spillere, regner jeg med at man vurderer dem etter fotballferdighet basert på hva fotball dreier seg om, nemlig fotballhandlinger. I tillegg vil det være avgjørende å være godt nok trent for sporten som utøves, i dette tilfellet fotballkampens 90 minutter. Her kommer man ikke utenom innsats og god mentalitet til å stå frem i gode og dårlige dager. Slik det forøvrig er i livet generelt.

Så hva handler fotball om?

1. Kommunikasjon (Taktikk)

2. Valg (Fotballforståelse)

3. Utførelse (Teknikk)

I tillegg vil jeg tro at spillerne blir individuelt vurdert etter spillernes fysiske kapasitet som gjenspeiler seg i varigheten og intensiteten av fotballkampens 90 minutter, med spillets arbeidskrav og kampens særegenhet.

Fra nå av kan HA sende ut reportere på kamper for de lavere divisjonene å gi dem stjerner på noen av spillerne, men samtlige Fart kvinner fortjener å bli vurdert på fotballbørsen. Formålet med dette innlegget, er å få lagt hele Fart kvinnelag ut på fotballbørsen fra neste serierunde lørdag 22. april, når de tar imot Øvrevoll Hosle på Fart kunstgress.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke