buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Gi dem jobber

Publisert: 07.jul.2017 20:31
Oppdatert: 07.jul.2017 21:16

Mennesker på flukt er sårbare. Fagforbundet Hedmark oppfordrer politikerne til å enes om tiltak som skaper trygghet, forutsigbarhet og arbeid for dem som kommer, og som samtidig ivaretar den norske velferdsmodellen. Vi mener det bør foretas en kartlegging av kompetansen deres, og få flest mulig raskt ut i arbeid, slik at de blir økonomisk uavhengig og bidrar til fellesskapet.

Forskingsstiftelsen Fafo har sett på tiltak som både kan gi rask integrering og arbeid, og samtidig opprettholde den norske, og nordiske, samfunnsmodellen. Fafo mener at den beste løsningen er å satse stort på yrkesrettet norskopplæring som kvalifiserer til formalkompetanse.

Fagforbundet Hedmark er enig med Fafo i at en kombinasjon av språk- og yrkesopplæring på arbeidsplassene vil være den beste løsningen, også på lang sikt. Dersom et slikt tilbud skal bli en realitet, må flere departementer samarbeide og ikke minst må partene i arbeidslivet utfordres til å finne løsninger sammen. Istedenfor skattekutt til landets rikeste, vil samfunnet være tjent med at vi bruker pengene på gode integreringstiltak.

Flyktningene som har kommet er ulike, både med tanke på utdanning, økonomi og helse. Noen er krigsskadde og traumatiserte, andre er beredt til å komme raskt inn i samfunns- og arbeidsliv. Dette betyr at de har store og ulike behov, enten det gjelder språkopplæring, arbeidsmarkedskvalifisering, utdanning og skolegang. Felles for de fleste av dem er å leve verdige liv og å gi noe til samfunnet. Fagforbundet Hedmark mener at gode tiltak som kan bidra til arbeid og integrering av flyktninger vil være med å forhindre fattigdom og ulikheter.

Fylkesleder

Fagforbundet Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat