Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Sykehjem: Et par døgn på et sykehjem i Stange for Erik Ringnes?Foto: Henning Holter Christensen
 
Gi Erik Ringnes opphold på ett av våre sykehjem
Venstres Erik Ringnes er en hardtarbeidende, dyktig og ærlig politiker. Det har jeg sjøl erfart etter to år i kommunepolitikken i Stange.

Publisert: 27.des.2017 16:00
Oppdatert: 27.des.2017 16:06

Han har også rett i at vi stemte i mot å få en ekstern gjennomgang av kvaliteten på Stange kommunes helse og omsorgssentra. Vi stemte ikke i mot fordi vi tror at det ikke er et forbedringspotensial der, men fordi det ble utført samme undersøkelse for tre år siden.

Vi er heller ikke så sikker på om en ekstern brukerundersøkelse ville fått fram et sannferdig bilde av situasjonen. Det avhenger veldig av hvordan spørsmålene utformes. Min personlige erfaring er at vi vegrer oss for å gi topp- og bunnkarakterer i slike spørreundersøkelser.

Sjøl hadde jeg mange samtaler med brukere av den hjemmebaserte tjenesten i Stange i løpet av fjoråret. Da snakket folk rett fra leveren og ga eksempler på hva de var misfornøyde med. Mye av misnøyen gikk selvfølgelig på knapphet på tid, men det kom også fram kritikkverdige forhold. Noe av det som kom fram velger jeg imidlertid å sette på konto for uheldige episoder som kan rettes opp ved bedre kompetanse og ledelse.

Det bildet som ble tegnet fikk oss imidlertid til å reagere med krav om en bedre bemanning, noe vi også signaliserte til Ap og SV. Dette ble det ingen diskusjon om i budsjettforhandlingene. De hadde også den samme oppfatningen om at den hjemmebaserte omsorgen burde styrkes. Derfor la vi inn tre millioner ekstra utover det rådmannen hadde foreslått.

V, Frp, H og KrF la inn det samme beløpet i sitt alternative budsjett. I tillegg la de inn midler til en fagutviklingssykepleier og en avdelingssykepleier. PP utfordrer tjenesteenheten sjøl til å vurdere behovet for disse stillingene og å gi oss tilbakemelding på dette. Dersom det er behov for disse stillingene, vil PP selvfølgelig støtte dette i neste budsjettbehandling.

I årets budsjett fra rådmannen er helse og omsorg viet stor oppmerksomhet. Målsettingen er at pasienter og pårørende skal være tilfreds med tjenesten. Dette skal dokumenteres gjennom en egen pasient- og brukerundersøkelse i løpet av 2018. Samtidig legges det opp til en styrket ledelse- og kompetanseutvikling. Vi har tillit til at tjenesteenheten gjør denne jobben sjøl, og forventer tilbakemelding på resultatet av dette i løpet av året.

Vi synes det er prisverdig av Erik Ringnes å vie dette viktige feltet så stor oppmerksomhet. Vi ser gjerne at han tilbys et rom på et av våre sjukehjem et par dager slik at han kan danne seg et bilde av situasjonen for pleiere og brukere. Om Erik Ringnes på bakgrunn av egne observasjoner mener at tjenesten må tilføres mer midler, vil vi selvfølgelig stemme for det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke