Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Gi fremtidens Hamar-borgere en jernbanefri strandsone
Jernbanedebatten i Hamar.

Publisert: 23.okt.2015 04:00
Oppdatert: 23.okt.2015 08:34

Rolf Berntsen har i HA 19. oktober en omfattende analyse av kommunevalget i Hamar, med fokus på Einar Busterud og hans valgkamp. Vi overlater selvsagt til Einar Busterud selv å svare på kritikken som reises, men vi synes det er flott med politikere som tør å mene noe om en så viktig sak som jernbanefri strandsone.

Her ønsker vi bare å gjøre Berntsen og andre oppmerksom på en annen måte å lese tallene og resultatet på.

Ifølge analysen økte BBL sin oppslutning etter at de kom ut av jernbaneskapet og slo fast at strandsonen i fremtiden skulle være jernbanefri. Dette gjorde de «i et trolig håp om å kapre stemmer, og særlig blant ungdom som ivrer for å flytte banen», ifølge Berntsen.

Ser vi på valgresultatet, så lyktes BBL med nettopp det. De økte oppslutningen og fikk sammen med andre partier, delvis på tross av utviklingen på landsnivå, tilstrekkelig stemmer til å danne et nytt flertall.

Vi leser da tallene slik at økt tydelighet om jernbanefri strandsone ga økt oppslutning i valget og at kanskje særlig ungdommen bidro til dette. Det styrker oss i troen på at det er riktig å satse på en jernbanefri strandsone i Hamar. Det er jo ungdommen som skal leve her lengst med konsekvensene av de valg som gjøres nå!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke