17. sep
 
Gi oss bedre seksualundervisning!

Publisert: 12.feb.2018 15:31
Oppdatert: 12.feb.2018 15:32

I dag er ikke seksualundervisningen i skolen på langt nær god nok. Den oppleves kun som klein, og handler for det meste om kjønnssykdommer og hvordan man unngår å bli gravid. For halvparten av elevene blir ikke seksuell grensesetting og voldtekt inkludert i pensum, og mange har ikke seksualundervisning overhodet. (Norstat, 2017)

Det er i stor grad gjennom pornoindustrien ungdommer lærer om sex, og dermed sitter mange igjen med et urealistisk bilde om hva sex er. Men dette kan endres. La ungdom få delta aktivt i undervisningen ved å diskutere seg imellom om grensesetting og gjensidig respekt. Om hva som er greit og ugreit.

Den siste tiden har #metoo-kampanjen fått mye oppmerksomhet i media. Seksuell trakassering er fremdeles et enormt problem i dagens samfunn, og tall fra Ipsos viser at hele 43% av norske kvinner har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet. Jeg mener vi må angripe roten til problemet, nemlig uvitenhet og skadelige holdninger, ved å skape større åpenhet rundt kropp, kjønn, seksualitet og grensesetting fra tidlig av.

En bedre seksualundervisning, er jeg sikker på, vil kunne forebygge trakassering og overgrep. Ungdom er skarpe og ønsker å lære. Bare gi oss sjansen!

Hamar Sosialistisk Ungdom

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke