15. sep
 
Gi positiv informasjon!

Publisert: 04.apr.2019 17:44
Oppdatert: 04.apr.2019 17:51

Overmedisinering av eldre på sykehjem med etterfølgende bivirkninger er blitt et stort problem. Av landets sykehjemsbeboere med langtidsopphold er det bare halvparten som får medisinsjekken som er pålagt ved lov: ved innleggelse og en gang i året.

Ringsaker Pensjonistparti har satt søkelyset på dette og i avisinnlegg spurt om Ringsaker kommunes rutiner på dette området, uten å få svar. Heldigvis viser det seg at Ringsaker har alt på det tørre i denne sammenheng og oppfyller alle lovens krav.

Denne gledelige informasjonen kunne kommunalsjef i helse- og omsorg, Sverre Rudjord komme med i et medlemsmøte i Ringsaker Pensjonistparti. Men hvorfor ikke gå ut med denne viktige informasjonen til offentligheten, til usikre

pårørende? Nå ser vi at også at andre kommuner setter søkelyset på samme sak, noe som understreker aktualiteten av spørsmålet.

Ringsaker Pensjonistparti har også tidligere i avisinnlegg uttrykt at informasjonsnivået i kommunen ikke er til å bli imponert over. En så positiv og beroligende informasjon for pårørende som dette, burde være en glede å formidle i en tid bare halvparten av landets kommuner etterkommer offentlige krav om medisinsjekk på sykehjem.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke