Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Traktor: Ikke bare landbrukstraktorer i trafikken.Foto: Eva Groven
 
Gid det var så enkelt

Publisert: 19.jun.2019 14:32
Oppdatert: 19.jun.2019 15:35

Jeg viser til Gunnar Liens innlegg «Traktorer er miljøsvin» i HA 18. juni. Der beskriver han den frustrasjonene det er å ligge i kø bak en traktor. En frustrasjonen jeg tror alle vi som kjører bil har opplevd mer enn én gang, for å si det forsiktig.

Løsningen må, mener Lien, være å forby ferdsel med traktor på alle veier med fartsgrense over 50 km i timen. Og, fortsetter han: «Sannheten er at ingen bonde har behov for å kjøre langs veien da alle leverandører leverer og henter det de vil ha».

Gid det var så enkelt. Men:

For det første er det lenge siden landbruket var det store markedet for traktorer. I dag utvikles traktorene primært for bruk i industri, i bygg- og anleggsbransjen. Derfor ser du mange traktorskysser på våre veier, som verken er knyttet til bønder eller landbruk.

For det andre må vi ikke glemme at halvparten av bøndenes jord i dag er leiejord. Det er et resultat av vår landbrukspolitikk. I praksis gir dette en arrondering som ofte også krever mye transport på offentlig veg mellom tun og jorder. Dessverre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke