16. sep
 
Giftstoff fra kosmetikk

Publisert: 16.nov.2016 13:04
Oppdatert: 16.nov.2016 13:25

Dette har vi nå i snart to år påpekt i Ringsaker MDG, at vi må få mer søkelys på giftstoffer som vi har i husholdningen. Disse giftstoffene, som vi mer eller mindre uvitende har hjemme, kan få store helseutfordringer for oss mennesker og dyr.

Derfor vil jeg påpeke igjen, at det er på tide med en ny mjøsaksjon, siden forskningsresultater viser at Mjøsa har en av de høyeste konsentrasjonene av farlige miljøstoffer i den vestlige verden. Nå i forrige uke var ordførerne i de fire store kommunene rundt Mjøsa samlet på Kapp for å bli informert og tingenes tilstand.

Heldigvis skjer det ting. Jeg leste nylig at EU vurderer å forby visse kjemiske produkter som for eksempel siloksaner. Det er veldig vanlig i kosmetikk og velværeprodukter som kan føre til problemer med reprodusere og kan være kreftfremkallende. EU kommenterer at på grunn av norsk forsking på området, har det gjort at de vil vurdere å forby noen typer siloksaner i kosmetikken.

Og når nedbrytnings tid på Siloksaner er 50 år så bør vi vel bruke føre-var-prinsippet.

At vi har lov til å se slike giftig produkter i våre hygiene og husholdningsprodukter i 2016, det sier litt om samfunnet vi lever i. Når forbruk er viktigere enn folkehelsa vil vi aldri kunne være trygge på forbruker industrien. Derfor er jeg stolt og glad for å være i et parti som ser mennesket og dyr i fokus. Vi er for fremtiden, Miljøpartiet De Grønne er et parti for meg, så får vi se til neste år om det er noe for deg.

Gruppeleder Ringsaker MDG

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke