Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Gjeld og eiendomsutvikling

0
Publisert: 06.aug.2015 04:00
Oppdatert: 06.aug.2015 07:02

Stange kommune kan ikke fortsette å leve over evne.. Det lammende gjeldsberget må reduseres. Riksrevisjonen har i en undersøkelse av kommunene i Norge funnet ut at om lag hver sjette kommune hadde i 2013 en kombinasjon av høy gjeld og lite økonomisk handlingsrom. Dette ble rapportert til Stortinget i februar 2015.

Det er tilfelle også for Stange kommune. Gjelden er økende og handlingsrommet er redusert ettersom midler til blant annet kommende pensjonsutgifter også er økende. Økt gjeld medfører at kommunens driftsmidler bindes opp til renter og avdrag.

Stange Frp vil arbeide for at halvparten av gjelden må vekk i løpet av fire år. Vi vil avvikle kommunal drift av virksomheter som kan utføres av private. Eksempelvis vil vi vurdere om det er mulig å få mer effektiv drift av Stange og Ottestad helsesenter kan utføres av andre aktører, til en like god service, men billigere for kommunens innbyggere.

Stange Kommunale Boligforetak bør skifter navn til Stange Eiendomsselskap AS, og overtar eierskapet til alle kommunale bygninger. Eiendomsselskapet skal være eiendomsutvikler av tilrettelagte boliger for utleie og videresalg, utvikle kommunale tomter for videresalg, og være eiendomsutvikler av nødvendige næringsarealer for videresalg.

Stange Frp vil raskest mulig utvikle Åkershagan til et trygt boligområde med attraktive nærmiljøfunksjoner.

Leder Stange Frp, 2. kandidat ved kommunevalget.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke