15. sep
 
Gjennomslag for flere fra Syria

0
Publisert: 19.jun.2015 04:00
Oppdatert: 19.jun.2015 08:58

Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet har vist vei for en norsk dugnad for å ta ansvar for krisen i Syria. Det er endelig klart at Norge skal ta imot 8.000 syriske flyktninger.

Krisen i Syria er den største flyktningkrisen i vår tid. Daglig setter tusenvis av desperate flyktninger livet på spill i Middelhavet for å nå trygghet, og mange av dem når aldri fram. At Norge tar sin del av ansvaret er helt nødvendig, og er noe AUF har kjempa for lenge. Dette hadde aldri skjedd uten innsatsen AUF har lagt ned. AUF er stolt og fornøyd, men fortsatt utålmodig. Doble antallet kvoteflyktninger er en viktig prioritering. Nå gjenstår det at de blir tatt imot, bosatt og integrert.

Vi forventer at Frp følger opp dette vedtaket i regjering. Høyre og Frp-regjeringen er forpliktet til å følge opp et lovlig vedtak fra stortingsflertallet. Derfor bør det forventes at Høyre og Frp-regjeringen tar sin del av ansvaret i vår nasjonale dugnad for flyktningekrisen.

Vi forventer også at kommunene gjør seg klare for å ta i et tak for bosetting og integrering av flyktninger, både overføringsflyktninger og de med innvilget asyl som venter på bosetting. I et stort land som Norge, handler det ikke om at vi ikke har plass. I et rikt land som Norge handler det ikke om at vi ikke har råd. Vi må stille opp for mennesker på flukt, slik andre land stilte opp for oss. Det handler om vårt moralske ansvar.

Heldigvis har Arbeiderpartiet og Jonas vist vei - og Norge tar sitt ansvar.

Leder AUF i Hedmark

Nestleder AUF i Hedmark

Nestleder AUF i Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke