Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Gjenreis sosial boligpolitikk!

Publisert: 15.aug.2018 13:31
Oppdatert: 15.aug.2018 13:38

Under gjenreisningen av Norge etter andre verdenskrig tok sosialdemokratiet opp ideene om at alle skal ha mulighet til å skaffe seg sin egen bolig, alene eller sammen med andre. Dette ble bærebjelken i norsk boligpolitikk etter krigen. Gjennom en kombinasjon av billige lån fra Statens Husbank og billige tomter fra kommunen reiste det seg i løpet av noen tiår titusenvis av boliger. Folk med alminnelig lønn og kjøpekraft fikk oppfylt sine boligdrømmer, og fikk ta del i velstandsutviklingen.

Den sterke prisveksten i boligmarkedet er i ferd med å skape nye klasseskiller der unge, enslige og andre med lav eller middels kjøpekraft presses ut av eiermarkedet og inn i leiemarkedet.

Det er ikke negativt å leie bolig i perioder av livet, eller for den saks skyld hele livet dersom man ønsker det, men det er hevet over tvil at det å gi en mulighet til å eie sin egen bolig er den mest effektive utjevningspolitikken som finnes.

Husbanken og kommunalbanken må gjenreises for å understøtte en sosial boligpolitikk. De boligsøkende i dag er i for stor grad prisgitt et marked det er svært krevende å komme inn på. Store gruppers behov for en bolig man kan leve i og med blir ikke ivaretatt.

Hedmark Arbeiderparti understreket i sitt årsmøte at vi må

• Ha et boligtilbud der man kan gå fra leie til å eie

• Ha flere universelt utformede boliger

• Stimulere til bygging av energismarte og enkle boliger

• At Husbankens rammer til etableringslån/startlån økes

• Sikre Husbanken som det sentrale politiske verktøyet for en fortsatt sosial boligpolitikk

• Stimulere til bygging av mindre enheter for førstegangsetablering for unge

Vi må kort og godt ha sosialdemokratisk politikk for å gjenreise sosial boligpolitikk.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke