Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Gjensidig tillit er nødvendig også i jernbane-saken

Publisert: 25.okt.2016 19:33
Oppdatert: 25.okt.2016 19:39

I HA 21. oktober spør Ole R. Østby om vi kan stole på de folkevalgte. Aksjonen Dobbeltspor snarest har hele tiden sagt at det må vi. Allerede i juni sa vi her i avisa at «forutsetningen for å komme videre er at Stange, Hamar, Ringsaker og Jernbaneverket blir enige innen utgangen av året. Tida er knapp, og det setter krav til handlekraftige politikere som ikke taper målet av syne. Ikke uventet er trasévalget gjennom Hamar by komplisert. Men det blir etter vårt syn ikke enklere av at diskusjonene med Jernbaneverket foregår i spaltene i stedet for i rådhuset. Dess før begge parter innser at man må gi og ta, dess før kan man nå en omforent løsning som Jernbaneverket er villige til å gå videre med.»

Dette er ikke det samme som å legge seg flat for Jernbaneverket, slik Østby hevder vi sier. Det faktum at det nå foreligger innsigelser mot alle traséer – alternativene gjør at tida er knapp for å finne en løsning. Men vi mener fortsatt at forhandlinger og dialog er en bedre fremgangsmåte for å sikre de best mulige lokale tilpasningene. For bosetting og arbeidsplasser og innen gods- og tømmertransport er dobbeltsporet avgjørende for eksport og videre vekst. Derfor vil vi ha dobbeltspor til Hamar i 2024 og Lillehammer i 2030.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke