Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Gjør det vanskeligere for folk flest
Årsavgiften på bil

Publisert: 07.apr.2016 04:00
Oppdatert: 07.apr.2016 09:15

Fristen for å betale årsavgiften på bil har nettopp passert og avgiften er en stor kostnad for mange mennesker. I dag er bilen et nødvendig fremkomstmiddel som gjør hverdagen enklere for folk flest. Mange benytter bil, fordi de må. Årsavgiften er nå på 3.305 kroner for ordinære biler.

Det er ikke menneskene med millioninntekter som får det vanskelig av høye kommunale avgifter, deriblant årsavgiften for bil, men folk flest. Vi i FpU mener det er fundamentalt feil av staten å kreve inn brorparten av ens inntekt gjennom høye skatter og avgifter, når man står på og er hardtarbeidende.

En av våre hjertesaker er å fjerne avgifter som rammer de med gjennomsnittlig inntekt. Derfor har Frp i regjering kuttet skatter og avgifter med 12,5 milliarder kroner. Dette resulterer i større frihet, bredere handlingsrom og bedre konkurranseevne for mennesker og bedrifter over hele Norge.

Man betaler betydelige summer inn til statskassen gjennom mange bilrelaterte avgifter, den totale summen er 48 milliarder kroner. Årsavgiften utgjør ni milliarder. Bilistene får igjen lite av det de betaler for bilavgifter- og veiavgifter, nærmere bestemt 17 milliarder, dette får man igjen over statsbudsjettet i form av veiinvesteringer. Skattene og avgiftene på bil- og bilbruk er usosiale skatter som må reduseres.

Det som blir resultatet av å kutte disse skattene og avgiftene er at man kan tilrettelegge for en bedre og nyere bilpark. Avgiftsvinnerne blir miljøvennlige- og sikre biler med høy motoreffekt. Det første vi bør gjøre for å legge til rette for dette er i første omgang å fjerne årsavgiften for motorsykler, traktorer, campingvogner og veteranbiler. Frp i regjering har gjort mye for å skape en enklere hverdag for folk flest, men vi skal fortsette å kutte i usosiale skatter og avgifter, slik at folk flest får mer frihet og et større handlingsrom.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke