17. sep
Julen. Julestemning. Julegaver under treet. Julaften. Julefeiring. Presanger. Julepresanger. Julepresang. Julestemning. Pakke. Pakker. Gave. Julegave. Spent. Spenning. Juletre. Gaver i overflod. Velstand. Bortskjemt.
FOTO: SCANPIX

Original bildetekst:
 
Glade jul - for alle?
Foran julehandelen.

Publisert: 16.nov.2015 04:00
Oppdatert: 16.nov.2015 10:30

I 2014 brukte nordmenn 54 milliarder på jula. Det er et svært høyt beløp, og jula er en vanskelig tid for de som har lite å rutte med i hverdagen.

Den pengebruken de fleste nordmenn kan bruke til gaver, mat m.v. er svært langt unna det barnefamilier som mottar sosialhjelp kan benytte.

FO Hedmark, som organiserer barnevernpedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere, oppfordrer også i 2015 kommunestyrer til å gi et verdighetstilskudd til mottakere av sosialhjelp. Julepresanger for barna er ingen selvfølge i alle hjem i Hedmark. Vi foreslår 4.500 kroner til barnefamilier og 2500 til enslige.

Vår appell er; vær raus slik at alle er litt nærmere målet om glade jul!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke