buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
God jul til de rikeste!

Publisert: 20.des.2016 12:42
Oppdatert: 20.des.2016 13:21

Halv skatt i desember har siden LO kom med kravet i 1952 vært en viktig del for å lette situasjonen for vanlige folk i julestria. Men i motsetning til alle oss andre, er det desember hele året for landets aller rikeste. For denne privilegerte gruppen stiller nemlig Høyre og FrP opp som spandabel julenisse året rundt.

Med Høyre og FrP får nemlig landets aller rikeste 1800 kroner i skattekutt, hver eneste dag. Ni av ti skattebetalere, eller “folk flest” om du vil, må klare seg med 7 kroner dagen. Med denne regjeringa varer ikke jula bare til påske, men hele året - for de med mest fra før.

I Arbeiderpartiets alternative budsjett foreslo vi å øke skattene for landets aller rikeste med 3,9 milliarder kroner. Vi mener det er rettferdig at de som har mest bidrar mer, mens de som har minst skal måtte bidra mindre. Med vårt alternative budsjett viser vi vei for et mer rettferdig Norge – men Høyre og Frp stritter imot.

Å skape et mer rettferdig Norge krever at vi har et skattesystem som sikrer god fordeling av velferden og forhindrer at forskjellene mellom folk øker. Det er bevist gang på gang at formuesskatten er den mest treffsikre skatten med tanke på omfordeling. Det slår blant flere både Piketty, NHH og regjeringas egen rapport om effektivitet fra 2015 tydelig fast. Regjeringa har valgt å lukke ørene til forskningen og styrer på den måten Norge inn i ei framtid med mer ulikhet.

For et parti som stadig forfekter at de jobber for å fremme vekst, er det høyst ironisk at Høyre mener det gir en større effekt at Norges rikeste kan kjøpe seg flere eiendommer i utlandet enn at vanlige folk får mer å rutte med her hjemme.

Resultatene er nedslående. Arbeidsledigheten går opp. Flere blir fattige. Forskjellene øker. Ingenting lykkes for Høyre- og Frp-regjeringa.

Så går vi inn i enda en juletid med halv skatt på lønnsslippen. Men så var det jammen det eneste vanlige arbeidstakere fikk, og den julegaven fikk vi fra LO allerede i 1952.

Leder i AUF Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat