buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
MOTIVASJON: Etter å ha bodd fem år i Tyskland har jeg lært meg å sette pris på orden og system. Motivasjonen stiger lineært med antallet kryss på arket. FOTO: Christian E. Bergheim
 
100 dager uten alkohol
Merker man noen forskjell? Jeg bestemte meg for å starte mitt eget lille forskningsprosjekt.

Publisert: 15.nov.2017 09:13
Oppdatert: 14.nov.2017 10:20

Stadig vekk ser man disse slitsomme og selvopptatte mediefolkene som nærmest «står fram» i avisene og skryter hemningsløst av hvor flinke de har vært til å kutte ut alkohol. Struttende av sober selvtillit snakker de om hvilke fantastiske resultater de har oppnådd. Jeg har selvsagt ikke tenkt å være noe dårligere …

Det hele startet med et lite veddemål med meg selv. Klarer jeg en måned uten alkohol – bare for å se om jeg merker noen forskjell? Lett! Etter 30 dager med kryss på arket var motivasjonen på topp, så da utvidet jeg den hvite hverdagen på ubestemt tid. Plutselig hadde jeg bikket 100 dager.

Inspirasjonen kom fra Kong Harald, da han fikk spørsmål om det hadde vært vanskelig å slutte å røyke: «Nei, det var skuffende lett. Det vanskeligste var å bestemme seg …»

Så, hva har jeg erfart etter over 100 veloppdragne dager? Jo, det er helt ålreit å sitte hjemme på lørdagskveldene, drikke te, se Stjernekamp og generelt være verdens kjedeligste menneske. Man sparer også himla mye penger, selv om man bruker en del cash på å bake og trøstespise sjokoladefondant. Formen er i utgangspunktet mye bedre, men så var det all denne sjokoladefondanten, da … Går vel i null, omtrent.

Jeg skal uansett feire med å bruke noen sparte hundrelapper på å kjøpe nye gardiner til stua. (Har jeg virkelig blitt så voksen? Grøss ...)

Har jeg blitt et bedre menneske? Njaei. Det sosiale livet har gått rett i kjelleren, men søndagene har i hvert fall blitt triveligere. Antallet skandaler har også sunket med 83,7 prosent.

Det beste er nok likevel at selvbildet og mestringsfølelsen vokser og jubler høyt for hvert røde kryss på arket.

Var det verdt det? Et rungende JA. Kommer jeg til å fortsette? Håper det. Må bare kjøpe flere ark – og ny tusj.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat