buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
FOTO: Trond Svendsen
 
Å koke om sommeren
Vi er nok flere i samme båt. Når gradestokken stiger over 20 grader blir alt uutholdelig, og det kjennes som om hele verden eksploderer.

Publisert: 23.jul.2019 07:56
Oppdatert: 23.jul.2019 08:07

Ubehaget blir stadig verre desto varmere det blir. 25 grader kjennes ut som om du blir kokt levende, alt du gjør kjennes ut som et besvær og om du våger å røre deg, kjennes det ut som om alt du tråkker på er lava.

Så er det tur for å kjøre litt bil. Du kjenner at nakkehåra reiser seg av frykt når du nærmer deg blikkboksen som har stått i sola i hele dag. Du vurderer å sette inn ei isbøtte i førersetet, og du håper at du har husket å sveive ned vinduet før du forlot bilen sist.

Skremt, livredd og usikker åpner du døra på blikkboksen, og setter deg inn. Et kvart millisekund etterpå er motoren i gang, vinduene nede og bilen på motorvegen.

Du suser av gårde i fartsgrensa, og den kalde vinden blafrer i hår og skjegg. Endelig fri fra varmen! Nå håper du bare at du kan fortsette å kjøre fram til det blir minusgrader og blåhålke.

Gleden skal tvert imot bli svært kortvarig. I horisonten skimter du det som kan bli den store undergangen. Er det i det hele tatt mulig å overleve der framme? Du sjekker utetemperaturen som lyser mot deg fra dashbordet.

22,6 grader. Altfor varmt for en stakkar med vinterisolasjon på kroppen.

Fortvilet ser du deg nødt til å forberede deg på et langt, smertefullt mareritt. Du kjenner at pulsen stiger, blodtrykket treffer maksgrensa, og svetten begynner å piple fram bak øra når køen nærmer seg.

Kjære vinter. Jeg savner deg litt, innimellom.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat