23. okt
DYRELIV: Når man sover ute om natta får man med seg litt av hvert.
FOTO: STEEN AGGER
 
Å ligge ute om natta

Publisert: 20.jul.2018 07:17
Oppdatert: 20.jul.2018 07:32

Det blafrer litt i solseilet. Det er bare en tynn, hvit duk mellom meg og himmelen. Det er varmt. For varmt til å sove inne, dessuten er det den verste fluesommeren jeg noen gang har opplevd. Så selv med en rekke tiltak og bruk av kjemiske stridsmidler, så sliter jeg med å holde smådjevlene unna.

Men den lille nattbrisen greier det helt fint. Den får det til å suse fluefritt i bjørketoppene og i det høye graset i jordekanten, det som var grønt men nå er blitt brunt fordi det ikke har sett snurten av regnvær på veldig lenge. Ikke på veldig lenge.

En hører lyder når en sover ute om natta. Fugler for det meste, men ei natt kom det et rådyr hoppende gjennom kønnåkern hos naboen. Frapp frapp sa det i det tørre åkerlandskapet da dyret hoppet forbi mitt nattelosji og forsvant oppover mot hamninga der hestene går.

Førnatta kom den ene katta på besøk. Det hender at hu ligger på dyna mi når jeg sover ute. Ei så denne natta. Hu var på jaktmodus, og fikk klaff to ganger i løpet av samme natt. Og det er klart. Når husbonden nå først er å treffe utendørs på slike rare tidspunkter, så ville det jo vært dumt å ikke ta med seg fangsten opp på terrassen for å skryte. Så der satt vi, en trøtt skribent som lengter etter ferie, ei stolt katte og ei stein dau mus av den velfødde sorten.

Mårran kommer ofte litt brått på når en sover ute. Plutselig er den der liksom, og en våkner opp til fuglekvitter og det er allerede så varmt at en kan kjenne at sola har begynt å steike på østsida av huset. Å tasse til mårradusjen på allerede varmt terrassegulv. Det skulle man saktens gjort mye oftere.

Jeg prøver å gjøre det hver mårra sommeren 2018.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke