buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
 
Året katta forsvant
Han lå der på sofaen i all sin svart- og hvitspraglete prakt. Fire kilo med pels, tenner og klør. Husets ubestridte herre. I alle fall ifølge ham sjøl.

Publisert: 31.des.2018 17:37
Oppdatert: 31.des.2018 17:37

Nå var han i hvilemodus, nyvaska og fin. Han lå der og malte så det duret jevnt i kattekroppen. 

Det var første gang han skulle feire nyttårsaften, og den lille sjefen var enn så lenge lykkelig uvitende om hva kvelden innebærer for en pelskledt fyr. Utstyrt fra naturens side med sylskarp hørsel, og dessuten enkelte behov som for ham best ble ivaretatt utenfor husets fire vegger.

Vi hadde på forhånd tenkt ut hvordan vi skulle forberede oss på nyttårsaften med pus i hus. Det var aldri aktuelt å slippe ham ut på kveldstid. Det hender jo at noen litt for ivrige sjeler foretar en prøveoppskyting eller to, allerede før kongen har rukket å kremte foran nyttårstalen. Det er visst ifølge loven også tillatt å være menig skytebas fra klokka seks og fram til midnatt. Så da pusefar i femtida, med trusler om permanente kloremerker på døra meldte sitt behov for å slippe ut en tur, da valgte vi å ta sjansen.

Det skulle vise seg å være uheldig. Han fikk gjort sitt, men akkurat da han var på veg inn igjen smalt det til hos naboen. Katteskinnet i full panikk forsvant inn og ned trappa til kjelleren. Borte var’n. Vi fant ham ikke igjen før dagen derpå, liggende langflat lengst inne i hjørnet under senga til storesøster.

Årene etter har vi prøvd litt forskjellig på katten nyttårsaften. Tabletter, beroligende musikk og bur i kjelleren. Det nytter ikke å la han være våken og tilstede, da skrekken lyser i kulerunde øyer på han hver gang det smeller i en kinaputt.

Egentlig er det tullerusk at vi bokstavelig talt skyter tusenvis av kroner i været, hvert år på denne kvelden. I alle fall når en tenker på hva det gjør med nervene til en liten, pelskledt fyr.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat