buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
SNART FERDIG: Jeg er godt i gang med sesong sju av ni. Nå har det virkelig begynt å dabbe av. FOTO: Christian E. Bergheim
 
Adjø, adjø til ’Allo ’Allo

Publisert: 10.okt.2018 07:38
Oppdatert: 10.okt.2018 07:44

Fjernsyn var bedre før. Jeg mimrer tilbake til den gode tiden da vi måtte gå bort til den hvite Bang & Olufsen-boksen for å skru opp lyden. Å skifte kanal var ingen problemstilling – vi hadde jo bare NRK.

Fordelen med én kanal var at man ikke trengte å tenke. Man skrudde bare på NRK på lørdagskvelden, også benket familien seg rundt skjermen og så på det Marienlyst hadde bestemt at vi skulle se. Ingen zapping – ingen klaging; alle var sånn passe fornøyde. Det var alltid høytid når det kom et program fra det store utland – nærmere bestemt England. «BBC! Da må det være kvalitet og bra saker», ble det sagt – og alle nikket anerkjennende.

«’Allo ’Allo» var et kjært innslag gjennom oppveksten. Her lærte vi alt vi trengte å vite om hva som EGENTLIG foregikk under krigen. Nå de siste ukene har jeg av en eller annen uforklarlig grunn prøvd å komme meg gjennom alle de 84 episodene på nytt. Jeg lurer på hvordan en slik serie hadde blitt mottatt i dag? BBC hadde nok hevet et par politisk korrekte øyebryn hvis noen hadde foreslått å lage ni sesonger med vittig krigskomedie full av Hitler-hilsener, Gestapo-vold, korrupsjon, hakekors, hverdagsrasisme, lun BDSM og dårlig skjulte seksuelle referanser i hver eneste replikk. For ikke å snakke om fordommene mot jøder, italienere, tyskere, franskmenn, kommunister, homofile – og kanskje særlig kvinner. Damene vimser stort sett rundt som forvirrede høns og framstår enten som irriterende gamle kjerringer eller som naivt leketøy for grisete offiserer. I hovedrollen står en korpulent og notorisk utro kaféeier med buksa full av pølser og stjålne malerier – i 84 uendelig lange episoder.

Kanskje var det like greit at vi ikke hadde så mange valgmuligheter før. I så fall hadde vi trolig skiftet kanal.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat