buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
RESTER: Restopplaget etter vinteren ser slik ut. Det vil gi en pangstart for fyringssesongen 2019/2020. Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
Alt vi brant inne med
Et tilhengerlass med vedkubber ble veltet utover en nyinnkjøpt presenning, bredd utover gårdsplassen. Kalenderen viste tidlig desember.

Publisert: 29.mar.2019 08:23
Oppdatert: 29.mar.2019 09:36

Som nybakte huseiere forberede vi oss på å gå i vinterdvale. Vi fnøs av høye strømpriser – her skulle det fyres med ved. Tenkte vi.

Kvikksølvet kravlet nedover i gradestokken ved kjøkkenvinduet. I løpet av de par første ukene hadde vi i pur lykkerus fyrt så livlig at den sirlige vedstabelen uten i garasjen hadde fått et stort søkk på midten. Mens en gryende bekymring for å gå ved-tomme i løpet av vinteren meldte seg, ble vi sittende der tynget av et selvpålagt rasjoneringssystem og ruge på bjørk og furu. 16 minus ute. 16 hustrige pluss inne.

Den morgenen soverommet var så friskt at vi måtte skrape is av fortennene, kallet vi atter på vedleverandøren. Han hadde mer på lager. Timer senere dumpet to nye, etterbestilte kubikk utover den gjenutlagte presenningen. Fra Jøtulen i hjørnet knitret det godt resten av vinteren.

Ti plussgrader viser gradestokken utenfor kjøkkenvinduet nå. Vi fyrer stadig. Den strenge rasjonering da Kong Vinter var på sitt aller mest nådeløse, fungerte såpass bra at husstanden fortsatt har igjen et par kubikk, sammenfallende med den småpaniske etterbestillingen. Det ligger restopplag etter vinteren i en del garasjer nå. Ved vi rett og slett brant inne med.

Så her sitter vi med noen overvettes høye strømregninger og to kubikk overskuddsved, langtidstørket til 2020-sesongen. Men vi gikk da i alle fall ikke tomme – det skal vi faktisk ha. Nå begynner skrotten å tine opp igjen også.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat