23. okt
 
Alternativ transport
GOD DAG

Publisert: 03.okt.2016 14:59
Oppdatert: 04.okt.2016 08:28

Buss for tog er en ganske vanlig greie som mange av oss har vært borti de siste årene. NSB skal ha for at de setter opp alternativ transport når togene ikke går, og de er tydeligvis også et godt forbilde for andre transportbedrifter.

Forrige helg skulle jeg nemlig ta fly fra Oslo til Kristiansand. En kort og enkel tur som i utgangspunktet burde gå ganske greit. Men fire timer før jeg flyet skulle gå, kom beskjeden om at flyet var kansellert. Kjipt, men jeg kastet meg rundt og bestilte billett med et annet flyselskap. I ettertid viste det seg at det var unødvendig. Nesten.

For flyselskapet som kansellerte sin rute hadde nemlig sett til andre aktører innen transportbransjen. De hadde satt inn buss for fly. Jeg tipper mange av passasjerene jublet da de fikk vite at flybilletten deres ble trygt plassert på jorda. Man merker jo nesten ikke forskjell på flytur og busstur. Om det også etter byttet av framkomstmiddel ble beregnet 45 minutter fra Oslo til Kristiansand, vites ikke.

På en annen side hadde man flaks denne gangen. Turen skulle jo bare gå innenfor Norges grenser. Neste gang kan det jo være flyet til Thailand som blir kansellert. Det kan bli en langt tyngre busstur. Det er litt kjipt å sjekke inn på bussen til Thailand for en to ukers ferie, for så å måtte snu halvvegs på reisen for å rekke hjem igjen til jobb. Du angrer kanskje litt på ferien når du hopper av bussen i Usbekistan for å snu.

Ordentlig komplisert blir det først om det kansellerte flyet skulle til Australia. Når man må ta båt for buss for fly, vil nok kanskje mange ikke klare å henge med helt. Men selskapene skal ha for at de ser verdien av buss som et godt alternativ. Neste gang bestiller jeg bussbillett først som sist.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke