23. okt
 
Antrekk på geledd
De befriende månedene hvor han bare kunne stikke beina ned i stuttbuksa og vrenge på seg en T-skjorte, er over.

Publisert: 12.okt.2016 13:34
Oppdatert: 13.okt.2016 10:22

Herr Glom er tilbake til den besværlige hverdagen igjen. Rent arbeidsmessig går det strykende, men antrekksmessig har han noen utfordringer. Det siste slo han selv fast der han sto med en gul T-skjortekrage struttende ut fra en høstlig genser.

Overgangsfasen er ikke enkel. Sommerjakka er for kald nå, og et par minusgrader forsvarer ikke den digre boblejakka. Hustrig vær gir kreativiteten et løft på morgenkvisten. Og når yr.no i tillegg byr på både 10 og 12 plussgrader utover dagen, gjelder det å stille forberedt for det også. Det gjør Herr Glom. Han kler seg med en viss optimisme, og han bryr seg ikke nevneverdig om hvorvidt T-skjortekragen og genseren ikke helt skulle stå i stil. Samtidig liker han en shoppingrunde i ny og ne, og han er godt utstyrt.

Men så er det nå engang sånn at uansett hvor anselige klesmerkene måtte være, er det ikke alltid de passer sammen. Derfor lanserte Herr Glom forleden det som fortoner seg som en briljant idé: «Jeg lurer på om jeg ikke skulle ha 30 prøvedukker stående ferdigpåkledd, jeg, så kunne jeg bare ta med meg en av dem inn på badet om morgenen», sa han. Resten av familien kikket vantro på hverandre. Vi så for oss distriktets største walk-in closet: 30 påkledde dukker stående på geledd, med klessammensetninger godkjent av familiens høye råd. «Så kan vi gå gjennom klærne mine og finne skjorter og gensere som passer sammen en gang i måneden», fortsatte han og spurte om noen av oss visste hvor han kunne få fatt i 30 prøvedukker.

Jeg hadde ikke helt sett den komme, men plutselig går Herr Glom outfit-bloggerne en høy gang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke