buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
 
Båtlue og gitardrøm

Publisert: 26.mai.2017 08:21
Oppdatert: 26.mai.2017 09:26

Båtlua er i overkant stor. Den sitter på snei, og det skal ikke rare vindkastet til for å bikke den helt over. Den gule dusken i front henger og dingler foran øya. Gutten, skal jeg tippe at han er snaut 10 år, stirrer rakt inn i noteheftet som er festet til kornetten med ei noteklype som sikkert ble innkjøpt av materialforvalteren på syttitallet en gang. Den er rusten rundt festeklemma, og vond å justere. Det er derfor den sitter skjevt på instrumentet hans.

Venstre, høyre, venstre, høyre. Mer eller mindre taktfast tasser han forbi meg. Han spanderer ikke på seg et eneste blikk til siden. Ser verken besteforeldre eller eldre søsken som står langs ruta og ser at han kommer tassende i polyesteruniform noen meter bak flaggborgen.

Det er ikke mye rock’n roll over Gammel jegermarsj. Men det er nå den som dukker opp i rekkefølgen i noteheftet som de har øvd på i forkant av dagen. Han liker ikke Gammel jegermarsj. Tamtrata. Han synes den er kantete og hakkete og firkantet og rar. Det er ingen runde hjørner over Gammel jegermarsj. Hvis den hadde vært en is, slik som de som står ved siden av vegen spiser på, så ville den aldri i verden ha vært en kroneis. Den hadde vært et eller annet kjedelig på pinne. Noe firkantet som smakte av tre.

Venstre, høyre, venstre, høyre. Gudene veit hvor mange timer han har holdt det gående i dag. Det er ni marsjer i noteheftet, som for øvrig er pakket inn i plast. Mai er en lunefull dame. Han teller, går, former leppene til abbortryne og blåser i kornetten. Og det som holder han gående, er at i kveld. Når hele festivitasen er parkert. Da skal han på YouTube.

Og se på menn som spiller gitar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat