buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
VEKT: Badevekta vet "alt" om deg. FOTO: THOMAS BRUN, NTB SCANPIX
 
Badevekta og kjøleskapet

Publisert: 15.aug.2019 08:44
Oppdatert: 15.aug.2019 09:02

Badevekta passer på deg. Når alt kommer til alt er vel det det står på den 36 siders bruksanvisningen som følger med. «Kroppsanalyse» står det. Ikke mer, ikke mindre. En trofast følgesvenn sa takk for følget kort tid før sommerferien. Den hadde vært i familiens eie i godt og vel et tiår, og tatt mangt et tungt løft. Det hjalp ikke å skifte batteri eller endre underlaget. Uansett hva vi gjorde nektet den å registrere stort mer enn 20 kilo Så det måtte bli en nyanskaffelse.

Og nå står den klar til bruk, etter å ha bladd igjennom en trykksak med like mange sider som dagens avis, og brukt tastaturet til å fortelle datamaskinen under glassplaten om vitale ting som kroppshøyde, alder og kjønn. Men først måtte vi ta av sokkene og stige opp på platen. Det var nødvendig for at en neste gang skulle bli gjenkjent av vekta.

HER er en samle-side med mange GOD DAG!

Så nå er det ikke bare kiloene som kommer fram på displayet foran de bare føttene. Nå får vi også greie på de såkalte kroppsverdiene. Vekta gir et raskt overslag over andelen fett kroppen inneholder. Og hvor mye vann den består av. Andelen muskler i kroppen kommer også fram, og ikke minst hvor mange kalorier du har klart å få i deg siste døgnet.

Akkurat det siste fikk ny aktualitet noen dager senere. Et nytt kjøleskap fant også vegen over dørstokken. Og husets aller nyeste ervervelse hadde ikke noen lavere ambisjoner enn den forrige. «Kjøleskapet ditt kjenner deg», heter det i reklamen. Det framheves at det er intelligent, og skal innrette seg slik at alt blir til det beste for deg.

Det sies at det er mulig å gjøre at slike såkalte intelligente innretninger kan «snakke sammen». Da er det vel ikke lenge før en kan oppleve at badevekta har tatt et initiativ og fortalt kjøleskapet hvordan tilstanden egentlig er. Og da kan du vel risikere å måtte starte dagen med låst kjøleskapdør. «Storebror seg deg», heter det. Kanskje det var badevekta og kjøleskapet de tenkte på?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat