23. okt
Disse beina tilhører ikke artikkelforfatteren på noen som helst måte. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
 
Best i hodet
Vi er gjeng med middelaldrende (og middelmådige) menn som ikke klarer å legge fra oss ting vi strengt tatt burde ha lagt fra oss for lenge siden.

Publisert: 19.feb.2019 09:41
Oppdatert: 19.feb.2019 09:44


Jeg snakker om fotball.

Det første man mister som avdanket fotballsparker er selvinnsikten, og dette kommer tydelig fram når «Hamar Wedensday» møtes i en slitt gymsal hver – ja, du gjettet riktig – onsdag.

«Tar De livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, så tar De lykken fra ham med det samme», heter det i Villanden og disse kloke ord passer nok inn i hodet til de som utgjør dette fotballaget.

For når selvinnsikten er forduftet og selvbedraget regjerer, lurer hodet oss til å tro at vi er raskere, smidigere og at vi faktisk har teknikk.

Et eksempel kan være det jeg for snart to uker siden opplevde: Jeg gjentar: Opplevde.

I mitt hode har jeg ballen nede ved eget mål. En bergensk hjernekrymper kommer rusende imot, men finten min går så raskt at bergenseren ikke har noe annet valg enn å sparke meg rett ned.

Hadde hendelsen blitt filmet ville det muligens sett litt annerledes ut. Kanskje det hadde vist seg at jeg sparket meg selv?

Faktum er at jeg fortsatt hangler etter denne hendelsen. Men det har jo selvsagt ingenting med alderen å gjøre …

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke