buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Eirik Jensen.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Blomsterspråk
I rettssal 250 i Oslo foregår årets store rettssak som mer enn noe annet minner om et dårlig oppdiktet krimmanus enn noe som virkelig har hendt.

Publisert: 24.jan.2017 06:39
Oppdatert: 24.jan.2017 06:43

Spesielt dette kodespråket, eller blomsterspråket, som det visstnok kalles, og som har vært mellom politimannen Eirik Jensen og hasjsmugleren Gjermumd Cappelen virker som en tåpelig idé, uansett om Jensen har gjort det han står tiltalt for eller ikke.

For driver hardbarkede kriminelle virkelig og kommuniserer på denne måten?

Snakker om «sol» og «biler i grøfta». Er ikke det veldig tegneserieaktig og klisjéaktig på lik linje med at pressefolk går med pressekort i hattebremmen og at spioner klipper hull i avisene slik at de kan sitte på en benk og få med seg alt?

Samtidig virker dette blomsterspråket som en utrolig stressende måte å prate til hverandre på. Hva om den ene parten ikke skjønner hva den andre mener?

Det gir rom for mange misforståelser og slik sett må det vel være mye bedre å møtes på et tak og prate ut?

Men dette blomsterspråket virker å ha satt i gang noe hos det norske folk, også her på ordfabrikken hvor flere (blant annet undertegnende) har begynt å bruke dette språket på tull til noen kollegaer. Blant annet til min sjef som har blitt foret med meldinger som «Håndverkeren kommer snart» og «Pepperkakene er godt stekt».

Så langt gikk det at da jeg sist helg sendte en melding til ham om et alvorlig tips fikk jeg til svar:

«Ok. Nå er det ikke blomsterspråk?»

Da var det på tide å snakke som før igjen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat