buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
ROPER HØYEST: Speaker John Bercow bruker myndig røst til å holde styr på de britiske politikerne i House of Commons. SKJERMDUMP: YouTube
 
Brexit gir knallbra TV

Publisert: 22.jan.2019 07:38
Oppdatert: 22.jan.2019 08:37

Etter sjakk-VM føles livet meningsløst. Hva skal jeg bedrive tiden med nå som jeg ikke kan benke meg foran TV-en og oppleve intens dramatikk i opptil sju timer hver dag?

I forrige uke snublet jeg innom en mulig redning. Jeg fant nemlig en utsøkt blanding av alt en god TV-kveld bør inneholde: Dramatikk, kjefting, smelling, krangling – og en stor dose knusktørr britisk humor. Jeg hadde visst zappet meg rett inn i Brexit-avstemningen i det britiske underhuset, og jammen var det liv i den gamle salen! Her sitter politikerne på hver sin side og roper, jubler, kjefter og buer – enten for å vise støtte eller avsky overfor han eller hun som har fått litt taletid.

Mest fascinerende er den lille mannen som sitter i den største stolen og styrer det hele. John Bercow er såkalt Speaker, og framstår som en lærer som prøver å oppdra en rampete skoleklasse bestående av hundrevis av velkledde voksne som roper i munnen på hverandre. Her spiller det ingen rolle om man er statsminister eller en alminnelig skotte; gjør man en tabbe eller oppfører seg ufint, så er Speaker sporenstreks på plass og brøler «ORDER!» før han deler ut noen velartikulerte advarsler. Ingen slipper unna! Godeste Bercow må for øvrig ha verdens største samling av glorete slips. For en type!

Det hele framstår som en god, gammel sketsj med den alltid veltalende Stephen Fry i hovedrollen. Man venter bare på at Hugh Laurie skal dukke opp og lire av seg noen snodige utsagn med sterkt overdreven aksent, men det klarer mange av politikerne helt fint på egen hånd.

Si hva du vil om den erkebritiske parlamentarismen, men den byr unektelig på god TV-underholdning. Stortinget framstår i hvert fall ganske søvndyssende i forhold.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat