buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Foto: Henning Holter Christensen
 
Brøyte-stikke blues

Publisert: 26.okt.2018 06:58
Oppdatert: 26.okt.2018 07:05

De står der nå. I grøfta. Som meterhøye, oransje trusler med refleksbånd rundt, maskinelt plantet med bisarr presisjon. Illevarslende. De kommer med elendighetens budskap. De roper på oppmerksomhet og det eneste de ønsker seg er å bli kysset av kanten på brøytebilens kommunalgule plog.

Brøytestikkene er i jorda. Med jevnt antall meter mellom seg er de nå det eneste som er igjen i veggrøftene, etter at blomstene døde, det gjorde de jo forresten av tørken allerede i juli, og de tørre, brune restene av dem har kantslåtten spist og kun etterlatt smuler av. Nå er det bare grøfter og brøytestikker. Nå er det blues.

Nå er det liksom klappet og klart for hvit, kald elendighet og pine. Veden er i hus, ullsokkene har kommet opp fra dvalen i den nederste skuffen på kommoden som ikke skulle stått i gangen fordi den tar for mye plass, og jakkene i gangen har fått pelskrage og rester av ender i fôret. Brøytestikkenes budskap er ikke til å misforstå.

Gjør deg klar til vinter. Gjør deg klar til glatte veger med det forbannede saltet på, til skraping av is, til flatt batteri og skinnseter så kalde at de er som å sette seg på plastikk de første sekundene før bakstussvarmeren med to trinn begynner å hjelpe på en pinntæla skrott. Gjør deg klar til snømåking, sko som må tørke i gangen, til katter som nekter å gå ut og heller sover med sprengt blære, frosne vannrør, slitsomme bilder av folk som liker vinteren på Instagram og endelig – kniven i såret – jul. Den mørkeste oppfinnelsen av alle.

Alt dette varsler brøytestikkene om, der de står i grøfta og venter på at det skal falle hvitt fra oven. Snøen faller, og vi med den. Sang Ulf Lundell.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat