23. okt
Ny: Det ble solnedgang før den nye trillebåra sto klar. FOTO: ARNT OLAV VELTEN
 
Den nye trillebåra

Publisert: 05.jun.2018 07:34
Oppdatert: 05.jun.2018 11:20

Den gamle trillebåra sa takk for seg under et lass med grus her om dagen. Hjulet var flatt. I teorien skal det gå an å pumpe det opp igjen. Praksis sier noe annet. Det finnes reservehjul å få kjøpt. Økonomisk kommer du best ut av å kjøpe helt ny trillebår. Og da startet moroa. Eller var det så morsomt?

Flatpakket fra forretningen. Det er bare å sette i gang med monteringen. Monteringsbeskrivelse følger med. Ved å følge den står det snart klar et helt nytt hageredskap, klart til bruk. Hvis det bare var så enkelt?

En flat trillebår består av fire hoveddeler, og en pose med 12 skruere. Teksten på monteringsanvisningenen er på finsk. Ikke lett å forstå, men det følger da med en tegning. Riktig nok ikke med monteringen beskrevet trinn for trinn. Alle arbeidsoperasjonene på en og samme tegning, men dette skal gå bra.

Så viser det seg at de 12 skruerne slett ikke er helt like, slik en kan få inntrykk av på tegningen. På tegningen er skruere tegnet inn som skruere, verken mer eller mindre. Tegningen forteller ingen ting om hvilke lengder som passer hvor. Skruene har nemlig fire forskjellige lengder, selv om de med vanlig øyemål ser helt like ut. Det er altså tre muligheter for å gjøre feil før en treffer den riktige.

Og hvis du har funnet en som ser ut til å passe, er muligheten for at den kan være to millimeter lenger enn den som egentlig passer ganske stor. Da har du et problem, for da vil det være minst et skruepunkt der skruen er for kort. Da må en, to eller tre skruere ut igjen for å finne den rette. Og hvis du så har funnet den rette, er det opptil tre muligheter ganget med fire for at også noen andre skruere sitter i feil hull.

Det ble jobb til solnedgang. Men nå står redskapen klar til bruk. Eller for å si det med forfatteren av bruksanvisningen: Kottikärryt, joissa ilmatäytteinen kumipyörä.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke