buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
SKUMMEL? Fredag den 13 er fryktet av mange, men det skjer sjelden ulykker på denne dagen.
 
Den skumle dagen
I dag er det 346 dager igjen til jul, men ikke bare det: Det er fredag den 13.! Igjen! Hu og hu og pass opp. Mye ille kan skje i dag.

Publisert: 13.jan.2017 07:11
Oppdatert: 13.jan.2017 07:17

Litt tidlig, kanskje, å starte forberedelsene til julen 2017 allerede nå, men hvorfor ikke være ute i god tid, som nabo’n pleier å si da han stiller seg opp på holdeplassen minst fire timer før bussen skal komme. En vet jo aldri.

Men akkurat i dag kan det være lurt å vente, sitte ned og ta det helt med ro. Ikke gå på jobb og i hvert fall ikke sett deg i et fly. Kort sagt: Ta lærdom av amerikanerne for en gangs skyld. For svært mange amerikanere er livredde fredag den 13., noe som blant annet gir seg utslag i at mange ikke våger å gå på jobb og langt mindre fly enten det er til jobb eller for å besøke svigermor i Dallas. Eller skiferie på Sjusjøen. Beregninger viser at økonomien i USA som helhet lider kraftig på fredag den 13. Mellom 800 og 900 millioner dollar går tapt fordi folk ikke kommer på jobb, ikke tar fly og i hvert fall ikke tar heisen til 13. etasje, for 13. etasje finnes ikke på mange hoteller og sykehus i USA.

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe: Når dagen i dag er unnagjort, er det bare en eneste fredag den 13. igjen dette året, så er det over for denne gang. Den andre inntreffer i oktober, omtrent akkurat tidsnok til å starte forberedelsene til julefeiringen: Fisk skal lutes, svin skal ribbes, kål skal surnes, kaker skal bakes og bakes og bakes, øl skal brygges, kort skal skrives og votter skal strikkes. Ingenting av dette bør gjøres fredag den trettende, men det går jo an å sette seg rolig ned og bare planlegge litt forsiktig. Du kan jo late som du er amerikaner?

Godt det ikke er 1. april også…

Ha en skadefri helg.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat