23. okt
VILLE HA HJELP: Moren med barnevogn ville jo ha hjelp da hun skulle av trikken...
ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix.
 
Det rause samfunnet
Jeg skulle av gårde på et intervju i forbindelse med jobb. Nøyaktig ett kvarter hadde jeg på meg til å komme til kafeen vi skulle møtes på, som jeg var litt usikker på hvor lå.

Publisert: 01.aug.2017 06:17
Oppdatert: 01.aug.2017 07:00

Men jeg hadde beregnet at det tok nøyaktig ti minutter å komme seg dit, og da sto jeg igjen med fem minutter til overs for å sondere og finne den riktig kafeen. Dette skulle gå bra tenkte jeg, optimistisk og med full tiltro til egen tidstilpasning.

Noen forsinkelser senere, satt jeg på riktig trikk og hadde nøyaktig to minutter på meg. Idet jeg stiger av trikken, skjer det …

Det nådeløse øyeblikket idet jeg møter Blikket. Det febrilske Blikket til en mor med barnevogn. Hun vil selvfølgelig ha hjelp til å komme seg av trikken.

«Hvorfor meg?», «hvorfor akkurat NÅ?» og «hvorfor akkurat i dag?» Sammen med mørke tanker, flyr mine siste to minutter til å finne kafeen av gårde, mens jeg hjelper mora med barnevognen, passe irritert.

Vel nede på perrongen snur jeg meg for å gå, veldig stressa idet møtetidspunktet allerede har passert, og skaller rett inn i en lyktestolpe …

«Fader!» roper jeg i halvkvalt sinne, idet jeg skjønner at jeg blir forsen, og att på til får DEN røde kulen i panna.

Jeg ankommer intervju-plassen. Intervjuobjektet har ikke kommet, og jeg er først. Jeg puster lettet ut … Intervjuet går fint det. Personen forteller at han jobber for å skape det rause samfunnet.

Der fikk jeg den. (Som fortjent!)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke