23. okt
Kontorlandskap.
ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix.
 
Dialogboks ønskes
Hvis jeg har behov for å komme litt unna alt sammen, kryper jeg inn i en boks.

Publisert: 27.mar.2017 06:26
Oppdatert: 27.mar.2017 06:55

Den er akkurat passe stor, med ei plate til skrivebord og et sete, som i likhet med både de tre veggene, taket og gulvet er kledd i innbydende, sennepsgult ullstoff. Boksen er nesten lydtett, men utstyrt med innlagt lyslist til nytte og hygge – samt stikkontakt, hvis man trenger å lade, i mer enn overført betydning.

Kolleger i avisa kaller firkanten for «dialogboksen». Sjøl om jeg vil hevde at det tvert imot er dit du går nettopp når du er lei av dialog. Når du ikke engang hører deg sjøl tenke i det åpne landskapet og trenger en timeout i skilpaddeskallet ditt, da er boksen som en bitte liten ferietur for huet.

Kontorlandskap er jo en studie verdt. Og mange studier er gjort, der flere har konkludert med at det er lurt å gi de ansatte rom. Ulike soner. Det skal være arbeidsplasser, stillerom, samtaleområder og pausemuligheter. Gjerne med forskjellige møbler. Og hos oss har kreative arkitekter og moderne møbeldesignere nylig fått kose seg med fancy løsninger i et område av lokalene som sårt trengte oppgradering. Der er det kommet lave sofaer, stilige småbord, friske, grønne planter og et par motstående, grå sofaer med ekstremt høye rygger, som er døpt «stockholmstoget». Egnet for dempet samtale ansikt til ansikt – og kanskje illusjonen av å reise?

Den sennepsgule «dialogboksen», derimot, den sier flere at de ikke skjønner poenget med. «Jeg tipper det ikke blir lenge før den forsvinner igjen», sa en her i redaksjonen. Da stiller jeg meg i så fall i arverekka og tar den med hjem! Der ville jeg montert den i et hjørne av stua og hevdet enerett.

Jeg kan umulig være den eneste som ser verdien av et stillerom i kjernefamilien?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke