23. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix.
 
Du eller jeg som lukter?
Ok, folkens, skal vi bli enige om en felles standard? Hadde det ikke vært fint å sette et tak på hvor mye parfyme det er greit å bruke ute i offentligheten?

Publisert: 15.mai.2017 06:39
Oppdatert: 15.mai.2017 06:46

Det er selvfølgelig ikke opp til meg å bestemme hvor mye eller med hva slags odør du marinerer deg i bak husets fire vegger. Gå gjerne bananas med både eau de cologne og eau de vie. Men hvis mange av oss skal møtes på ett sted, kanskje veldig mange, ute i offentligheten, da veit jeg det er flere som hadde satt pris på en internasjonal standard for mengde lukt per person.

En hyggelig middag på byen, sier du? Tenk å kunne kjenne appetittvekkende lukt av stekt kjøtt og godt tilbehør – ikke bare oliventre og amber fra bordkavaleren, med toppnote av kanel og rose.

Jo, det finnes verre ting enn å lukte godt og mye. Å lukte vondt, for eksempel. Ikke greit det heller, når det gjelder sosial omgang. Ikke sjelden lukter det både dette og hint av folk som dumper ned i setet ved siden av deg på toget, og mye er atskillig verre enn nelliker og sedertre. Men til og med i et offentlig toalettavlukke der noen akkurat har kommet ut fra, kan det være en prøvelse å gå inn – fordi blandinga av solsikke, lavendel og sjasmin blir i meste laget på én enkelt kvadratmeter.

Jeg er sikker på jeg har en håndfull allergikere med meg i at det går ei grense for hva slags sky av liljer, sitrongress og musk som skal omhylle deg bare fordi du er plassert ved siden av noen i en kinosal. Eller i et fly. Eller står trøkt sammen på en konsert.

For ikke å snakke om når man ligger i kjølvannet av noen i svømmehallen. Og jeg er faktisk stor tilhenger av både Armani, Dior, Ford og Boss, men det kan vel ikke være noen brannfakkel å foreslå at man utsetter parfymeringa til etter man har dusja?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke