buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
SIKKER LØSNING: Denne gangen er alt avfallet grundig sortert allerede før jeg ankommer gjenvinninga.
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Du kødder ikke med gutta på gjenvinninga!
Å kildesortere føles så bra!

Publisert: 23.mai.2018 06:41
Oppdatert: 22.mai.2018 10:43

For hver plastpose og melkekartong du putter i riktig dunk, så kan du tenke at du har reddet en søt isbjørn eller en liten pingvinfamilie. Etterpå kan du fly til Bangkok med ren samvittighet.

Det er likevel én greie som gir meg prestasjonsangst, og det er gutta på gjenvinninga. De gulkledde tøffingene har en solid porsjon yrkesstolthet, og det betyr at man ikke skal bomme mye på sorteringen før man er i skikkelig trøbbel.

Ofte står jeg der oppe med hendene fulle av skrot og lurer på hvilken dunk jeg skal velge. De gulkledde følger med. Dette er deres kongerike – ingen tvil om hvem som er sjefen.

Jeg blir ennå svett når jeg tenker på den ene episoden da det gikk så himla gæli: Jeg hadde samlet opp masse papp som skulle vekk. Munter og nonchalant svingte jeg inn på fyllinga i litt for høy fart, spradet bort til containeren og kvittet meg med hele bølingen.

Påtatt selvsikkert vippet jeg på meg pilotbrillene og spankulerte rakrygget tilbake mot bilen. Men så stanset plutselig hele universet:

«DU DER! Vent nå litt!»

En skarp røst fikk meg til å bråstoppe. Den gulkledde med kommandostemmen sto på hodet i dunken og fisket opp det jeg nettopp hadde kastet. Ray-Ban-arrogansen min var brått erstattet med spak klynking. Mannen holdt opp esken som viste seg å være full av isopor.

«Har’ru ikke sjekka’n før’ru kasta’n?! Nå får’ru rødde opp etter’rei!»

Skamfull ble jeg stående og sortere isopor mens flere tøffe karer med armene i kors sto rundt og kikket på meg med haukeblikk. Jeg har ikke følt meg så skyldig siden jeg ble tatt for sniking på T-banen på Nationaltheatret i 2010.

Nå har jeg lært. Når jeg i dag ankommer mitt lokale tømmested, så kan du banne på at hver minste lille gjenstand er kildesortert etter alle kunstens mest ydmyke regler.

Du kødder nemlig ikke med miljøet – og i hvert fall ikke med gutta på gjenvinninga.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat