buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
BLE MED VIDERE: Denne rikholdige samlingen med lim i ulike varianter dukket opp under pappeskepakkingen forleden dag. Det er selvfølgelig nærliggende å tro at noe av det gikk i søpla, men neida. Alt ble med videre. Sånt blir det kaos av ... Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
En huseiers bekymring

Publisert: 11.okt.2018 06:37
Oppdatert: 11.okt.2018 07:44

Den dagen renta gikk opp, kjøpte vi hus. En søt enebolig med diger terrasse, kjøkkenhage, epletrær og garasje, beliggende i Hamars nest korteste gate. Ren idyll, med andre ord. Tomta er solrik, i alle fall så lenge det er sol, og uansett værforhold er framtidsutsiktene lyse.

Budrunden gikk smidig. Hvorfor kan vi ikke annet enn å spekulere i, noe storfamilien til stadighet gjør. Én av teoriene våre er at de andre potensielle kjøperne lyttet til radio: Huset ble solgt i samme øyeblikk som sentralbanksjefen skrudde opp renta og spådde en videre økning i 2019. Vi kniper øynene sammen.

Renter er nå én ting, flytteprosessen en ganske annen. 30 digre pappesker er pakket, lempet ut fra dagens leilighet og plassert til mellomlagring hjemme hos mor og far. Jeg lurer allerede på hva som er oppi dem, for min tilmålte del av firemannsboligen er fortsatt stappende full: På hemsen ligger noen nedarvede kokebøker og slenger oppi et fotbad. Mellom ringpermene på gjesterommet har et massasjeapparat på mystisk vis fått fast plass. Under TV-en står tre DVD-spillere, og samlingen av potteskjulere er mildt sagt imponerende. Her er et virvar av norgesglass med og uten syltetøy, årgangsflasker med lett syrnet rødvin, for ikke å glemme det elektriske varmeteppet, som har fått hedersplassen i aviskurven. Ved en kjapp gjennomgang av en skuff på kontoret fant jeg igjen tolv limstifter og åtte ruller dobbeltsidig tape. Det er ikke rart behovet for hus begynte å bli prekært ..!

Medlidenheten fra slekt og venner med boliglån på 80-tallet er ikke den helt store når vi bringer renteøkningen på banen. De har svettet og betalt sine 16–17 prosent. Vi vil ikke dit igjen, men om det skulle knipe økonomisk, er løsningen åpenbar: Velkommen til tidenes garasjesalg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat