23. okt
Foto: Trond Lillebo
 
En påkostet liten fiende
Kveldssola skinte inn mellom greinen på den blomstrende syrinen. Sommerkvelden var lun.

Publisert: 01.jun.2017 06:09
Oppdatert: 01.jun.2017 06:20

Grillduften bredte seg på terrassen, der Herr og Fru Glom hadde rigget seg til, klare for å innta et aldri så lite herremåltid. Herr Glom gomlet på en baconpølse. Hans kone satte tennene i en saftig biff. Alt var såre vel, helt til den dukket opp: Myggen. En hel sverm kretset plutselig rundt deres nakne legger.

Herr Glom er kjapp i vendinga. Han svelget unna baconpølsa, spratt opp fra stolen og turet ned i hagen for å markere sommeren for åpnet ved å plugge inn ledningen til myggmaskinen husstanden investerte i for et par år siden. Myggfella over alle myggfeller. Men ingenting skjedde. Den var helt død.

Den påkostede myggmaskinen har ikke akkurat imponert gjennom de to sesongene den har vært mer eller mindre i drift. Første sommer krevde den to reparasjoner og et vell av dugnadstimer. I fjor gjorde den jobben sin, prøvde i alle fall, men resultatet var begredelig. For 8.500 kroner, et utall myggpatroner og flere propantanker kunne Herr og Fru Glom bokføre 32 avlivede mygg. En svimlende stykkpris.

«Samler over 60.000 mygg i uken», lokker produsenten. Differansen til de 32 som måtte bøte med livet i Gloms hage, er drøy. Det er grunn til å klø seg i hodet, og da fortrinnsvis ikke på grunn av myggstikk. På en annen side skal vi vel være glade for at myggbestanden i nabolaget ikke er så voldsom at det i det hele tatt er mulig å komme opp i 60.000 ...

Men hva nå? Jo da, nå er myggfangeren på service igjen. Det er ikke godt å si når den leveres tilbake, men de får den vel igjen utpå høsten. Så om de må klaske og klø seg gjennom sommeren, ser det i alle fall ut til at de kan få det rimelig myggfritt i oktober.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke