23. okt
Foto: Christian E. Bergheim
 
En propp i systemet

Publisert: 19.apr.2018 08:24
Oppdatert: 19.apr.2018 08:27

Vi ber om at de som sitter fra rad 15 og bakover benytter bakre inngang, ljomet det over høyttaleranlegget på flyplassen. Vi sto ved gate, klare for ombordstigning i Boeing 737-maskinen. Billetten viste rad 18, og vi gjorde som vi ble bedt om: tok trappa ut og gikk inn bakdøra. Der ble vi stående i en ubevegelig kø.

Så lenge alle som sitter foran går inn forfra, og alle som sitter bak går inn bakfra, fungerer systemet utmerket. Men det er utrolig hvordan bare én liten regelbryter kan forsinke en hel flyplass:

Midt i flyet sto de, to damer, med hver sin romslige koffert og hvert sitt pappkrus med gloheit kaffe. De første 15 radene hadde de passert med glans, men nå sto de i midtgangen som en gedigen propp. En propp som forsøkte å bevege seg motstrøms. Billettene deres viste nemlig at de skulle sitte på rad 30. De hadde like fullt valgt å entre flyet gjennom fremste dør.

Fruene kavet seg bakover til rad 18. En reisevant herre, som ble skvist oppetter et flysete i det matronene passerte, mumlet noen mindre muntre gloser. Hvis blikk kunne drepe, hadde fruene falt om på flekken. Men i full vigør albuet damene seg enda et par rader bakover, mens de slurpet i seg kaffe og rundhåndet delte ut lårhøner med den Louis Vuitton-signerte bagasjen. Medpassasjerene skvatt unna for å redde sandalkledde tær og nystrøkne skjorter.

Hadde de vært interessert i å innse sine feil i tide, kunne de selvfølgelig blitt stående ved rad 15 til det var klar bane bakover. Men skal man sikre seg plass i hattehylla, gjelder det å være frampå. Så fikk det ikke hjelpe at mannen som allerede hadde installert seg på rad 30 ble nødt til å plukke ryggsekken sin ned igjen fra bagasjeluka og plassere den mellom beina, sånn at de fornemme fruene skulle få plass til sin bagasje …

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke