23. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: TROND LILLEBO.
 
Er jeg ikke norsk?
Sola skinner og gir for første gang dette året fra seg litt varme i det snødekte landskapet.

Publisert: 13.mar.2017 06:48
Oppdatert: 13.mar.2017 08:07

 På fjellet er snøforholdene fantastiske, og skiløperne suser gjennom løypene. Selv kommer jeg labbende i joggesko og dongeribukse.

Den åpenbare grunnen denne gangen er nok at jeg er på jobb. Men det er slett ikke bare i jobbsammenheng jeg lar langrennsskiene ligge urørt. Nei, selv om jeg får et snev av dårlig samvittighet hver gang det er fint vær og jeg ikke er på skitur, er skiene veldig pent brukt de siste årene. I grunn ganske synd.

Men grunnen er enkel. Jeg er helt forferdelig håpløs på skismøring. Det kan gå ganske fort framover, men da går det samtidig like fort bakover når jeg tar fatt på motbakkene. Og om jeg skulle ha så flaks at jeg har godt feste i stigningene, må jeg som oftest ty til diagonalgang ned bakkene uansett om det er aldri så bratt. Det kan knekke motivasjonen fullstendig. Ski er både koselig, idyllisk og det er god trening. Men det er en liten trøst når både oppover- og nedoverbakkene er like slitsomme.

Den manglende aktiviteten min på ski de siste årene har heller ikke bedret ferdighetene mine. De siste gangene jeg har dratt fram skiene har vært med vekslende hell. I tillegg til håpløs smøring, føler jeg meg nå som bambi på isen med ski under beina. Er farten over 8 kilometer i timen, flakser stavene i alle retninger, og jeg ender på hodet i snøhaugen. Men jeg har innfunnet meg med dette og funnet min plass. Ved siden av løypa som tilskuer. Det er bedre å se andre slite seg ut, mens man selv kan ta det med ro.

Det sies jo at nordmenn er født med ski under beina. I så fall har jeg to alternativer for meg selv: Enten er jeg ikke norsk. Eller så gikk noe galt under fødselen. Asgeir Høimoen

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke