buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Slik så det ut i gode, gamle dager ...
FOTO: Telemuseet
 
Et skikkelig godt navn

Publisert: 13.apr.2018 07:23
Oppdatert: 13.apr.2018 07:32

Noen av gutta på russekullet mitt tilbake i 1993 hadde fått kjøpt en lyseblå Ford Transit. Den hadde diger sekssylindret motor, boggie bak og var så lavt gira at drevene i girkassa begynte å synge blues da kassevogna passerte 60 kilometer i timen. Før den fikk pårullet noen liter rødmaling, sto det Televerket med svarte sjablongbokstaver på dørene på Forden. Det var en gammel televerksbil, og det var derfor den hadde så lav utveksling. Den skulle gå tungt lastet i Bygde-Norge.

Poenget med denne mimringen, er de bokstavene de malte over. Televerket. Det skjønte alle hva var. Akkurat som med kraftanlegget. Det og var ganske begripelig. Det var å kalle en spade for en spade. Ringsaker og Nes kraftanlegg sto det på noen biler og. Det var konkret og ingen var i tvil om hva de puslet med.

Får du samme følelsen av Equinor? Som er det nye navnet til Statoil. «Navneendringen understøtter selskapets strategi og utvikling som et bredt energiselskap» står det på Statoils nettsider. Jeg har gått og fundert på det. Og jeg er ikke enig. For meg høres Equinor mer ut som en norsk nettbutikk for hesteutstyr. Hva er gærent med Statoil? Det er et statlig eid selskap som driver med olje. Og energi.

Jeg har da selvsagt begynt å fundere på om Trond kan være et navn som er mindre egnet til å møte framtiden med. Trond påstås å ha sin opprinnelse i norrøne navn på en person fra Trøndelag. Og jeg kjenner mye fine trøndere, det er ikke det. Men er det et navn for framtiden? Eller hører det hjemme på navnehistoriens nådeløse skraphaug? Det er nå nedsatt en komité bestående av meg som skal vurdere nytt navn.

Prosessen ventes å bli lang. Og dyr.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat