buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
 
Et sted ved havet

Publisert: 30.aug.2019 06:15
Oppdatert: 30.aug.2019 07:20

Det er en blid mann på bildet. En blid mann som sitter på huk, han ser – tilsynelatende – rett inn i kameraet med solbriller på. Han sitter på kanten av ei brygge, eller muligens er det et litt rettskåret svaberg. Været er fint, bak seg har han intet annet enn blått hav. Det store, åpne.

Makrellen på bildet er ikke død. Det vil si, den er det nå. For lenge siden. Den er røyket og satt til livs med brød og majones og Nordlandspils. Rett fra kald boks. Det stjålne øyeblikket er et bilde. Mannen på bildet er meg. Facebook driver hele tida og graver i fortida mi, og noen morgener sender de meg et minne. Som de vil at jeg skal publisere en gang til. Det er sjelden jeg gjør det. Men det har hendt.

Bildet er tatt på et lånt sted ved havet. Et sted man gjerne skulle eid. Egentlig skulle alle hatt et sted ved havet. Jeg tror kanskje at dersom jeg hadde fått valget mellom pensjon eller et sted ved havet, så er sjansen stor for at det ville luktet salt sjø av svaret.

Det er sikkert litt fordi det har sneven av noe eksentrisk over seg for en innlending å se tidevannet komme og gå, å se det boble i en makrellstim og kjenne at det biter på tre på en gang, å se et malingslitt naust. Leopardmønster på grunt vann. Havet.

Jeg sparer til et sted ved havet. Når jeg blir gammel. Det er heldigvis veldig lenge til. Men når jeg blir gammel, da skal jeg ha et sted ved havet. Med en liten fiskebåt, brygge og makrell og pils når jeg måtte ønske. Såpass må man nesten spandere på seg. Og hvorfor skal man egentlig vente til man blir gammel?

Nei, et sted ved havet. Det er det som gjelder. Et sted ved havet og en boks med dugg på. Skal ikke mer til.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter med lune og melankolske hverdagsskildringer

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat